Criza in Catalonia: Parlamentul dizolvat oficial. Carles Puigdemont a dat bir cu fugitii

Parlamentul din Catalonia a fost dizolvat in mod oficial luni. Presedinta institutiei, Carme Forcadell va conduce o comisie parlamentara de tranzitie pana la alegerile regionale de la 21 decembrie, relateaza The Associated Press.
 
Carles Puigdemont (foto) a parasit Spania si s-ar afla intr-un “loc discret si sigur”, la Bruxelles. Carme Forcadell a anulat o reuniune a conducerii Parlamentului programata in ziua de marti.  
 
Presedintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy a dispus vineri dizolvarea Parlamentului Cataloniei, in cadrul unor masuri vizand iesirea Spaniei din criza politica. Parlamentarii regionali au adoptat vineri o declaratie de independenta printr-un vot boicotat de opozitie.
 
Procuratura Generala spaniola a depus plangere cu privire la “rebeliune”, “razvratire” si deturnare de fonduri impotriva conducerii Legislativului regional. Acuzatiile o vizeaza si pe Forcadell, care era deja anchetata cu privire la “nesupunere”. Ea a permis sa se organizeze dezbateri si voturi in cadrul eforturilor de secesiune.
 
Sursa foto: 20minutos.es