CRIZA REFUGIATI: Numar RECORD de IMIGRANTI, in ultimele 24 de ore, la granita SARBO-UNGARA

Aproximativ 5.000 de IMIGRANTI, printre care REFUGIATI ce fug din calea conflictelor din Orientul Mijlociu, au ajuns in ultimele 24 de ore la frontiera dintre SERBIA si UNGARIA, cifra-record, a anuntat, joi, televiziunea de stat sarba (RTS), informeaza AFP.

Fluxul de IMIGRANTI in drum spre Uniunea Europeana (UE) nu inceteaza. Circa 50 de autobuze ce transportau aproximativ 2.500 de IMIGRANTI, precum si trei trenuri ce transportau alti in jur de 3.000 de IMIGRANTI, au plecat in noaptea de miercuri spre joi din Gevgelija, langa frontiera cu Grecia, spre frontiera cu Serbia, in nordul Macedoniei, potrivit unor jurnalisti de la agentia de presa franceza.

CITESTE SI: CONSILIUL EUROPEI CERE STATELOR MEMBRE SA RESPECTE DREPTURILOR OMULUI IN CAZUL TUTUROR REFUGIATILOR

In jur de 3.300 de IMIGRANTI, care nu s-au oprit decat pentru scurt timp la Kanjiza inainte de a-si continua drumul, au trecut deja frontiera cu Ungaria, a precizat RTS.

Frigul si ploaia care s-au abatut asupra regiunii se adauga problemelor cu care se confrunta IMIGRANTII.  Acestia se grabesc sa traverseze Ungaria, inainte de intrarea in vigoare, saptamana viitoare, a unei noi legi anti-imigratie care intareste inclusiv posibilitatile de desfasurare a armatei la frontiere si face imigratia ilegala pasibila de pedepse ce ajung pana la trei ani de inchisoare.

Mai mult de 160.000 de IMIGRANTI au trecut ilegal frontiera ungara de la inceputul anului, potrivit Budapestei. In urmatoarele zece zile, alte 42.000 de persoane ar putea ajunge in Ungaria din Grecia, Macedonia si Serbia, potrivit Crucii Rosii.

CITESTE SI: VIDEO SOCANT: JURNALISTA DIN UNGARIA CONCEDIATA DUPA CE A AGRESAT MAI MULTI REFUGIATI

Pentru a face fata acestui aflux, UNGARIA a construit, intre altele, un gard provizoriu din sarma ghimpata, lung de 175 de kilometri, la frontiera cu Serbia, dublat de un zid inalt de 4 metri, care ar urma sa fie finalizat inainte de sfarsitul lui octombrie.

Sursa foto: bbc