CRIZA REFUGIATI: Presedintele croat KOLINDA GRABAR KITAROVIC a convocat Consiliul de Securitate al tarii

Presedintele Croatiei, KOLINDA GRABAR KITAROVIC, a convocat miercuri CONSILIUL de SECURITATE NATIONALA pentru a discuta despre gestionarea CRIZEI IMIGRANTILOR dupa ce primii REFUGIATI din Orientul Mijlociu au intrat in cursul diminetii pe teritoriul tarii, membra a Uniunii Europene, relateaza AFP.

”In timp ce criza devine si mai complexa pe zi ce trece, trebuie sa avertizez in legatura cu consecintele VALULUI de IMIGRANTI si potentiale efecte ale sale, sociale, economice si de securitate. Este necesara astfel convocarea unei reuniuni a Consiliului de securitate nationala in aceasta chestiune”, se afirma intr-un comunicat al presedintiei croate.

CITESTE SI: DOI IMIGRANTI AU FOST RETINUTI DE GRANICERI. CAND AU AFLAT CA SUNT IN ROMANIA I-A UMFLAT PLANSUL!

Reuniunea ar putea avea loc vineri sau martea viitoare.

Potrivit Reuters, premierul croat, ZORAN MILANOVIC, a afirmat miercuri in parlament ca Zagrebul le va permite IMIGRANTILOR care intra in CROATIA sa tranziteze tara si sa-si continue drumul catre Europa de Vest.

‘Inainte de toate, avem in minte interesele CROATIEI, securitatea sa, dar in acelasi timp nu putem uita ca suntem oameni, in majoritate crestini’, a spus el, citat de EFE. Premierul croat a insistat ca tara sa este pregatita sa-i accepte si sa-i orienteze pe REFUGIATI ‘sa mearga acolo unde doresc’, indiferent de religia lor sau de culoarea pielii.

CITESTE SI: UNGARIA AR PUTEA RIDICA UN GARD METALIC LA GRANITA CU ROMANIA. AMBASADA ROMANIEI LA BUDAPESTA A SOLICITAT MAE UNGAR O INTREVEDERE. UPDATE

In acest sens, ZORAN MILANOVIC a criticat politica fata de IMGRATIE a Ungariei, calificand-o drept ‘nociva si periculoasa’. ‘Zidurile care se ridica nu doar ca nu vor opri pe nimeni, ba mai si trimit un mesaj ingrozitor si periculos (…) Sarma ghimpata in Europa secolului al XXI-lea nu reprezinta niciun fel de raspuns, este doar o amenintare’, a apreciat premierul croat.

Milanovic a confirmat totodata faptul ca aproximativ 150 de REFUGIATI au intrat deja in CROATIA dinspre Serbia.

Sursa foto: bbc