CRIZA REFUGIATI: Un camion plin cu MIGRANTI, INMATRICULAT in ROMANIA, a fost oprit la granita bulgaro-turca

CRIZA REFUGIATI. 31 de MIGRANTI transportati cu un CAMION inmatriculat in ROMANIA si condus de un sofer turc au fost retinuti in noaptea de duminica in apropiere de Malko Tarnovo, la granita bulgaro-turca, a declarat Deian Mollov, director adjunct al Directiei Regionale a Politiei de Frontiera.

CRIZA REFUGIATI. Mollov si ministrul bulgar al Apararii Nikolai Nencev, care au vizitat Elhovo, au declarat jurnalistilor ca se asteapta ca presiunea migratorie sa creasca in lunile de iarna, informeaza agentia BTA. “Daca este necesar, suntem gata sa asiguram o asistenta deplina in paza frontierei bulgaro-turce si sa consolidam prezenta militarilor acolo”, a spus Nencev.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATI: PRIMELE AUTOCARE CU IMIGRANTI AU AJUNS LA GRANITA DINTRE CROATIA SI SLOVENIA

CRIZA REFUGIATI. Intrebat daca armata poate recurge la forta si arme de foc, Nencev a raspuns ca acest lucru se poate intampla doar in conditii inevitabile de aparare. Ministrul a explicat ca instructiuni specifice pentru militari au fost deja stabilite. Ei ar trebui sa respecte cu strictete legislatia nationala, legislatia internationala si Carta ONU, noteaza BTA.

Nencev a precizat ca scopul vizitei sale a fost de a verifica la fata locului indeplinirea sarcinilor atribuite si respectarea instructiunilor Ministerului Apararii.

Sursa foto: adevarul