CRIZA REFUGIATILOR: 8.600 de MINORI NEINSOTITI au sosit in UNGARIA in 2015

In UNGARIA au sosit in acest an 8.600 de MIGRANTI MINORI NEINSOTITI, iar numarul lor creste zilnic cu 15-20, a declarat joi secretarul de stat pentru afaceri sociale, Karoly Czibere, transmite MTI, citat de Agerpres.

Ca raspuns la numarul in crestere de migranti minori neinsotiti, guvernul ungar a accelerat din luna august procedurile vizand protectia lor, scurtand termenele si suplimentand personalul necesar, a precizat oficialul.

Totodata, guvernul a cheltuit 116 milioane de forinti (371.000 de euro) pentru a suplimenta numarul de locuri disponibile, de la 34 la 130, in centrul de primire din localitatea Fot, de langa Budapesta.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: GERMANIA INASPRESTE CONDITIILE DE AZIL

Potrivit lui Karoly Czibere, este probabil ca minorii nou-sositi sa ramana in Ungaria, dar acest lucru este inca dificil de estimat. Pana acum, 90% dintre minorii neinsotiti ajunsi in Ungaria au fost baieti de 16-17 ani, care au parasit tara dupa o scurta perioada. Spre deosebire de situatia anterioara, majoritatea minorilor plasati acum in centrul de la Fot sunt FETE SUB 16 ANI, a precizat secretarul de stat.

Conform acestuia, guvernul este pregatit sa-si puna la dispozitie casa de vacanta de la Balatonoszod pentru a gazdui COPII AJUNSI FARA FAMILIE in Ungaria.

Sursa foto: telegraph