CRIZA REFUGIATI: AUSTRIA trimite ARMATA la granita cu UNGARIA. RESTRICTII impuse de GERMANIA, CEHIA si SLOVACIA

AUSTRIA va face apel in scurt timp la armata pentru a ajuta politia in gestionarea FLUXULUI de IMIGRANTI care ajung in cea mai mare parte din UNGARIA, a anuntat luni cancelarul WERNER FAYMANN.

Viena va mobiliza 2.200 de militari ‘in doua ore’ pentru ‘a ajuta politia’, in special la ‘controalele de frontiera, acolo unde este necesar’, a spus FAYMANN intr-o conferinta de presa, la o zi dupa anuntul GERMANIEI privind reintroducerea controalelor la frontiere.

CITESTE SI: AMBASADORUL AUSTRIEI LA BUDAPESTA, CONVOCAT DUPA REMARCILE CANCELARULUI FAYMANN DESPRE VIKTOR ORBAN

In aceeasi ordine de idei, CONTROALELE la FRONTIERA, reintroduse duminica de GERMANIA pentru a limita AFLUXUL de REFUGIATI, ar urma sa ramana in vigoare “cel putin cateva saptamani”, a declarat luni ministrul de interne din landul Bavaria, principalul punct de intrare a IMIGRANTILOR in GERMANIA, transmite AFP.

GERMANIA, care s-a confruntat la sfarsitul saptamanii trecute cu un nou val de REFUGIATI, a anuntat duminica reintroducerea ‘provizorie’ a controalelor la frontiere, suspendand de facto libera circulatie prevazuta in Spatiul Schengen, moment care marcheaza o agravare a CRIZEI IMIGRANTILOR in Europa.

GERMANIA se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitanti de azil in 2015, un record atat pentru Berlin, cat si pentru Europa.

Totodata, SLOVACIA a adoptat masuri de control la frontierele cu AUSTRIA si UNGARIA, din cauza AFLUXULUI, a anuntat luni ministrul ceh de interne, in urma unei intrevederi cu omologul sau slovac, relateaza AFP.

In cadrul reuniunii, ministrii de interne ceh si slovac, Milan Chovanec si Robert Kalinak, “au cazut de acord asupra pozitiei ca sistemul de cote (de primire a refugiatilor) nu are sens, in special in contextul ultimelor masuri luate de Germania la frontiera”, se arata intr-un comunicat.

CITESTE SI: GERMANIA REINTRODUCE CONTROALELE LA FRONTIERA. CE SUSTINE MASURA. UPDATE

CEHIA si SLOVACIA “au adoptat imediat masuri la frontiera austriaca. Slovacia a facut-o de asemenea la frontiera ungara”, potrivit ministrului ceh de interne.

CEHIA si SLOVACIA sunt tari de tranzit pentru IMIGRANTII care se indreapta spre tarile cele mai bogate din UE, precum GERMANIA sau SUEDIA. La fel ca POLONIA, UNGARIA sau ROMANIA, ele se opun sistemului de cote obligatorii propus de Comisia Europeana si sprijinit de GERMANIA.

Duminica, Germania a anuntat reintroducerea ‘provizorie’ a controalelor la frontiera cu Austria, suspendand de facto libera circulatie prevazuta in Spatiul Schengen, moment care marcheaza o agravare a CRIZEI IMIGRANTILOR in Europa. Masura i-ar putea determina pe IMIGRANTI sa incerce sa ocoleasca aceste controale de la granita dintre AUSTRIA si GERMANIA, trecand prin SLOVACIA si CEHIA.

Sursa foto: bbc