CRIZA REFUGIATILOR: DANEMARCA refuza sa ia parte la RELOCAREA IMIGRANTILOR propusa de CE

DANEMARCA a anuntat vineri ca va refuza sa ia parte la sistemul de repartizare centralizata a REFUGIATILOR intre tarile Uniunii Europene (UE), propus de Comisia Europeana (CE), relateaza AFP si Reuters.

“Nu vom face parte din sistemul de repartizare a 160.000 REFUGIATI”, a declarat agentiei de presa daneze Ritzau ministrul integrarii, Inger Stojberg, intrebat despre aceasta propunere a Germaniei pe care Comisia Europeana vrea sa o puna in aplicare extrem de rapid. La fel ca Marea Britanie si Irlanda, DANEMARCA dispune de optiunea de neparticipare la politica de azil a Uniunii Europene (UE).

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATI: NUMAR RECORD DE IMIGRANTI, IN ULTIMELE 24 DE ORE, LA GRANITA SARBO-UNGARA

“Cred ca trebuie vazut ca exista deja o repartizare informala a solicitantilor de azil in Europa”, iar “noi ne situam deja extrem de sus” in clasamentul tarilor de primire, a spus ministrul. DANEMARCA a primit aproape 15.000 de solicitanti de azil in 2014. Raportat la populatia sa, ea a fost anul trecut a cincea tara din UE dupa numarul de solicitanti de azil gazduiti, in fata Germaniei, potrivit Eurostat. Copenhaga se asteapta sa primeasca alti circa 20.000 in acest an.

DANEMARCA este condusa din iunie de un guvern liberal care s-a angajat sa inaspreasca legislatia privind IMIGRATIA pentru a obtine sprijinul Partidului Popular Danez, formatiune anti-imigratie situata pe pozitia a doua la alegerile legislative. Reactia DANEMARCEI la valul de IMIGRANTI a fost haotica. Copenhaga a incercat sa-i inregistreze pe REFUGIATI in conformitate cu regulile UE si a inchis temporar cai de transport dinspre Germania, insa ulterior le-a permis imigrantilor sa calatoreasca liber, devenind tot mai evident ca politia nu ii va putea opri.

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

Peste 3.000 de IMIGRANTI au intrat in DANEMARCA in aceasta saptamana, dar majoritatea au spus ca vor sa ajunga in Suedia, care are o politica mai primitoare, acordand automat permise de sedere permanenta sirienilor si oferind ajutoare mai mari.

Sursa foto: bbc