CRIZA REFUGIATILOR: Discutii intre MERKEL, HOLLANDE si TSIPRAS la Bruxelles

Presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE, premierul grec ALEXIS TSIPRAS si cancelarul german ANGELA MERKEL au avut o ‘discutie constructiva’ joi la Bruxelles cu privire la ajutorul european pentru Grecia, confruntata cu un nou aflux de refugiati si migranti, au afirmat surse din anturajul presedintelui francez, relateaza AFP, citata de Agerpres.

La sfarsitul acestei ‘reuniuni de lucru’, surse din anturajul lui Francois Hollande au declarat ca oficialii francez, elen si german au avut ‘o discutie constructiva privind sprijinul necesar Greciei pentru a raspunde nevoilor legate de cresterea numarului de refugiati sositi recent’. 

Potrivit sursei citate, exista in general o ‘convergenta totala de opinii’ intre cei trei lideri care s-au reunit timp de aproape o ora joi dupa-amiaza la Bruxelles, inainte de summitul UE consacrat in principal crizei migrantilor. 

Presedintele francez si cancelarul german s-au intalnit apoi cu presedintele ucrainean Petro Porosenko pentru a discuta despre punerea in aplicare a acordurilor de pace de la Minsk. 

Macedonia, tara vecina Greciei, si-a inchis complet frontiera la 7 martie, provocand blocarea in Grecia a mii de refugiati care doresc sa ajunga in nordul Europei. 

Sursa foto: sigmalive