CRIZA REFUGIATILOR: DREPTUL LA AZIL in GERMANIA, mai greu de obtinut incepand de sambata

GERMANIA va pune in aplicare cu incepere de sambata, cu o saptamana mai devreme decat era prevazut, o LEGE CARE INASPRESTE CONDITIILE PENTRU DREPTUL DE AZIL, in fata VALULUI FARA PRECEDENTI DE MIGRANTI din acest an, transmite AFP.

Textul, recent adoptat de parlament intr-un interval foarte scurt, urma sa intre in vigoare la 1 noiembrie. In cele din urma, a fost publicat vineri in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare sambata. Intr-un interviu acordat postului de televiziune ARD, coordonatorul guvernamental pentru dosarul migrantilor, Peter Altmeier, a vorbit despre un “semnal” la adresa candidatilor la azil in Germania.

Legea ii va lipsi pe cetatenii din ALBANIA, KOSOVO si MUNTENEGRU de posibilitatea de a SOLICITA AZIL in Germania, cu exceptia unor cazuri deosebit de grave. Acestea sunt considerate pe viitor ca tari de origine sigure.

Pe de alta parte, numeroase alocatii in bani pentru solicitantii de azil, acordate pe perioada cat cererea lor este examinata, vor fi inlocuite prin prestatii in natura cu scopul de a face Germania mai putin atractiva pentru migranti.

CITESTE SI: GERMANIA: MII DE PARTIZANI SI ADVERSARI AI MISCARII ISLAMOFOBE PEGIDA S-AU ADUNAT IN CENTRUL DRESDEI

In plus, procedurile de expulzare pentru solicitantii respinsi vor fi accelerate.

In acelasi timp, in cadrul coalitiei guvernamentale a cancelarului Angela Merkel pare sa se ajunga la un acord privind infiintarea unor centre speciale la granita — numite “zone de tranzit” — pentru a expulza mai rapid migrantii care este evident ca nu indeplinesc conditiile statutului de refugiat in Germania, cum sunt migrantii economici.

Ministrul de Interne, Thomas de Maizičre, a vorbit despre “un acord de principiu” asupra acestei chestiuni, subliniind totodata ca “detaliile urmeaza sa fie clarificate”.

Partidul Social Democrat, membru al coalitiei, s-a opus multa vreme acestor centre, refuzand ideea unor “lagare” pentru refugiati. In cele din urma, a acceptat totul, subliniind ca aceste zone vor fi instalate in majoritatea cazurilor in cladiri existente.

In acest an, Germania asteapta intre 800.000 si un milion de migranti, fata de aproximativ 200.000 in 2014.

Sursa foto: dawn