CRIZA REFUGIATILOR: FRANTA si GERMANIA, ‘ferm convinse’ ca fluxul de IMIGRANTI ‘trebuie redus’ in UE

Ministrii de interne din FRANTA si GERMANIA, Bernard Cazeneuve si Thomas de Maiziere, au adresat o scrisoare comuna COMISIEI EUROPENE, in care se declara ‘FERM CONVINSI’ ca fluxul de IMIGRANTI IN EUROPA ‘TREBUIE REDUSC’, transmite AFP.

Cei doi ministri au respins in acelasi timp ‘foarte ferm orice confuzie intre teroristi si imigranti’, facand totodata apel la ‘gasirea unui raspuns comun pentru criza refugiatilor’. 

In aceeasi scrisoare comuna, datata 3 decembrie, Bernard Cazeneuve si Thomas de Maiziere pledeaza pentru ‘intarirea substantiala’ a rolului si operatiunilor Frontex, agentia europeana de coordonare si supraveghere a frontierelor. 

CITESTE SI: AUSTRIA a inceput construirea unui GARD METALIC la frontiera cu SLOVENIA

Thomas de Maiziere anunta luni, intr-o conferinta de presa, ca in jur de 950.000 de solicitanti de azil au fost inregistrati in Germania in intervalul ianuarie — noiembrie 2015. 

In ceea ce priveste Franta, aceasta tara a fost afectata intr-o mica masura de afluxul de imigranti de la portile UE, dar problema este sensibila in nord, ca urmare a situatiei din portul Calais. Mii de imigranti care incearca sa ajunga in Anglia se afla de luni de zile intr-o tabara din apropierea acestui oras, unde traiesc in conditii extrem de precare. 

Sursa foto: euractiv