CRIZA REFUGIATILOR: GARA KELETI din BUDAPESTA a fost REDESCHISA, dar niciun tren NU VA PLECA spre Occident

Politia ungara s-a retras joi din fata GARII DE EST (KELETI) DIN BUDAPESTA, iar zecile de refugiati care asteptau in fata portilor au luat cu asalt peroanele si au incercat sa se urce la bordul unui tren, transmit Reuters si EFE.

France Presse relateaza ca imigrantii “AU LAUT CU ASALT” GARA, in timp ce Reuters face referire la “scene de haos” si citeaza informatii furnizate de operatorul cailor ferate ungare care a mentionat intr-o declaratie de presa ca niciun tren care CIRCULA DIRECT CATRE EUROPA OCCIDENTALA nu urmeaza sa soseasca in gara Keleti.

Multi imigranti se impingeau pentru a-si face loc, pentru ei, dar si pentru copiii de care erau insotiti, incercand sa urce in tren pe usi, dar si pe ferestre, a relatat un fotograf al Reuters prezent la fata locului.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: GARA INTERNATIONALA DE LA BUDAPESTA INCHISA, DUPA CE 3.650 DE REFUGIATI AU PLECAT LUNI SPRE VIENA

Fortele de politie ungare BLOCAU INTRAREA IN GARA KELETI inca de marti, iar in jurul garii erau campati peste o mie de refugiati care sperau ca vor putea sa se imbarce in trenuri avand ca destinatie vestul Europei.

Din pacate pentru ei, Compania ungara feroviara MAV a decis sa SUSPENDE TOATE SERVICIILE INTERNATIONALE FEROVIARE din Budapesta catre EUROPA OCCIDENTALA, a anuntat joi dimineata serviciul de presa al companiei, transmite MTI.

“MAV a decis sa suspende serviciile pe o perioada nedeterminata pentru a asigura SECURITATEA TRAFICULUI FEROVIAR”, a anuntat MAV.

Sursa foto: The Independent