CRIZA REFUGIATILOR: GERMANIA se apropie de UN MILION de MIGRANTI in acest an

GERMANIA a inregistrat in noiembrie 206.101 noi solicitanti de azil, un NOU RECORD pentru o tara care contabilizeaza de la inceputul anului 964.574 de MIGRANTI, a anuntat luni ministerul de Interne, citat de AFP.

Datele arata o crestere a numarului de intrari (181.166 migranti in octombrie) iar Germania, care se asteapta oficial la 800.000 de migranti in 2015, ar urma sa depaseasca pragul de UN MILION DE SOLICITARI pana la finele anului.

Aceste date ale ministerului provin de la sistemul german EASY care contabilizeaza si migrantii care sosesc in tara si intentioneaza sa ceara azil, dar nu au facut inca acest lucru.

Nu se precizeaza de ce nationalitati sunt acesti solicitanti, dar precedentele statistici arata ca SIRIENII si AFGANII formau contingentele cele mai importante (88.640 si, respectiv, 31.000 in octombrie).

CITESTE SI: MAE BULGARIA: EUROPA TREBUIE SA INCEAPA REPATRIEREA MIGRANTILOR ECONOMICI

Saptamana trecuta, ONU a anuntat ca numarul de migranti ajusi in Europa pe marea Mediterana a cazut cu peste o treime in noiembrie, in urma inrautatirii conditiilor climatice si a luptei impotriva calauzelor, in Turcia.

Germania nu a incetat sa sublinieze, prin vocea cancelarului Angela Merkel, ca Uniunea Europeana are o datorie morala fata de refugiatii care fug de razboaie sau de represiuni.

Politica portilor deschise promovata de Merkel este insa din ce in ce mai criticata in tabara conservatoare.

Sursa foto: dawn