CRIZA REFUGIATILOR: Presedinta CROATIEI o acuza pe ANGELA MERKEL pentru HAOSUL CREAT

Intre 2.000 si 3.000 de noi migranti au intrat marti dimineata in CROATIA, venind dinspre Serbia, in timp ce autoritatile de la Zagreb se tem ca statele vecine ar putea decide sa-si inchida frontierele pentru IMIGRANTII ILEGALI. Presedinta Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a pus HAOSUL CREAT de sosirea masiva a migrantilor pe seama cancelarului german ANGELA MERKEL, careia ii reproseaza ca a invitat refugiatii in Europa, relateaza agentiile EFE si Hina.

Autoritatile croate nu s-au asteptat la sosirea unui numar atat de mare de migranti intr-o singura dimineata, mai ales dupa inchiderea punctului de frontiera situat in apropierea centrului de primire al refugiatilor de la OPATOVAC, unde sunt condusi migrantii care trec granita sarbo-croata.

Potrivit postului de televiziune N1, situatia in tabara este marcata de tot mai multa nervozitate, intrucat migrantii, obositi si infrigurati, stau la coada pentru a fi INREGISTRATI si pentru A PRIMI AJUTOARE.

Nervozitate pare sa se manifeste si in randul oficialilor croati, care se tem ca statele vecine ar putea sa-si inchida complet granitele pentru imigrantii ilegali.

CITESTE SI: SLOVENIA A INCEPUT CONSTRUIREA UNUI GARD METALIC PE O PORTIUNE A GRANITEI CU CROATIA

Astfel, Kolinda Grabar-Kitarovic si-a acuzat propriul guvern ca a fost prins pe picior gresit de valul de migranti, dar si-a indreptat criticile si asupra cancelarului german Angela Merkel, careia ii reproseaza ca ”A INVITAT REFUGIATII IN GERMANIA”, iar ”acum cateva zile, ea (Merkel) A PUS PICIORUL PE FRANA si a spus ca Germania nu poate primi toti acesti imigranti economici”. Angela Merkel ”a facut acest lucru fara sa-si dea seama ca, intr-un trafic atat de congestionat, A PROVOCAT HAOS pe sosea apasand frana, iar acest haos trebuie acum solutionat”, a adaugat presedinta croata.

Potrivit Ministerului de Interne croat, in ultima saptamana au ajuns in Croatia, venind dinspre Serbia, peste 30.000 de migranti proveniti mai ales din Orientul Mijlociu, dintre care circa 27.000 si-au continuat calatoria catre vestul Europei, majoritatea traversand Ungaria si foarte putini Slovenia.

Acest flux face ca in tabara de la Opatovac sa se afle constant circa 2.500 de migranti, in timp ce celelalte tabere de primire a refugiatilor amenajate pe teritoriul croat sunt goale.

Sursa foto: theguardian