CRIZA REFUGIATILOR: Primele AUTOBUZE CU REFUGIATI plecate din UNGARIA au ajuns in AUSTRIA (VIDEO)

Primele AUTOBUZE CU REFUGIATI plecati din UNGARIA au ajuns la GRANITA CU AUSTRIA. Aproximativ 400 dintre acestia au urcat deja intr-un prim tren care ii va transporta spre vest. Dupa ce au coborat din autovehicule, refugiatii au trecut pe jos granita catre Nickelsdorf, in aplauzele localnicilor veniti sa ii intampine, relateaza CNN.

Potrivit lui Hans Peter Doskozil, seful politiei, numarul refugiatilor ajunsi in Austria la primele ore ale diminetii este de aproximativ 3.000.

Aproximativ 400 dintre acestia, care au fost gazduiti intr-o sala de evenimente amenajata ca centru de primire in Nickelsdorf, au urcat deja intr-un prim TREN CARE A PLECAT SPRE VEST. Un al doilea tren urmeaza sa plece in urmatoarele ore, relateaza Agerpres, citand agetia France Presse.

Imigrantii trebuie sa parcurga pe jos traseul de circa cinci kilometri ce duce de la POSTUL DE FRONTIERA NICKELSDORF PANA LA GARA, pentru a urca in trenurile puse la dispozitie de autoritatile din Austria.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: SUTE DE IMGRANTI AU PLECAT, PE JOS, DIN UNGARIA SPRE AUSTRIA

„Cea mai mare problema a noastra este ca ungurii — dupa ce au vorbit cu Budapesta — refuza sa permita ca autobuzele noastre sa intre pe teritoriul lor si sa-i ia pe refugiati”, a declarat anterior Doskozil. „Le-am propus sa-i aduca pe refugiati direct la trenuri sau la adapost (in partea austriaca), dar ei opresc autobuzele in partea ungara si toti trebuie sa COBOARE IN PLOAIE”, a adaugat el.

Ungaria a anuntat vineri, 4 septembrie, ca pune la dispozitie o suta de autobuze pentru a transporta mii de refugiati in Austria, care a acceptat, impreuna cu Germania, sa ii primeasca.

Autobuzele au luat atat imigranti masati in principala gara din capitala ungara, precum si pe cei circa 1.200 de imigranti care plecasera pe jos spre Austria din Budapesta, mai precizeaza sursa citata.

Sursa foto: Mashable