CRIZA REFUGIATILOR: Slovenia limiteaza intrarea migrantilor pe teritoriul sau

Slovenia a anuntat joi ca va permite intrarea pe teritoriul sau numai a migrantilor care intentioneaza sa solicite azil in Austria si Germania, pentru a preveni blocarea pe teritoriul sloven a migrantilor ce intentioneaza sa ajunga in tarile scandinave, a anuntat ministrul de interne sloven Vesna Gyorkos Znidar, potrivit Reuters si AFP, citate de Agerpres. 

Anuntul Ljubljanei survine la o zi dupa o decizie similara luata de Austria. 

‘Ca urmare a restrictiilor puse in practica de Germania si Austria, intrarea in Slovenia nu va fi acceptata decat pentru migrantii ce declara ca doresc sa solicite azil in Austria si Germania’, a declarat Vesna Gyorkos Znidar, intr-o conferinta de presa. 

In plus, Slovenia isi va intensifica activitatile de patrulare de-a lungul celor 670 de kilometri ai granitei sale cu Croatia. Masurile vor intra in vigoare joi seara, a precizat Gyorkos Znidar. 

Guvernul de la Viena a decis miercuri sa permita intrarea pe teritoriul austriac numai a migrantilor care prezinta un document valabil de identitate si care isi manifesta dorinta de a cere azil in Austria sau Germania. Aceasta reactie survine unei hotarari similare luate de executivul de la Berlin, care a luat o asemenea decizie dupa ce tarile scandinave au inceput sa limiteze primirea migrantilor. 

In prezent, migrantii proveniti mai ales din Orientul Mijlociu care debarca in Grecia isi continua calatoria pe ‘ruta balcanica’ traversand succesiv Macedonia, Serbia, Croatia, Slovenia si Austria, de unde merg mai departe catre statele din vestul Europei, in special Germania. 

Sursa foto: ziuaveche