CRIZA REFUGIATILOR: Ungaria, Macedonia, Serbia si Austria, acord de protectie a granitelor

Oficiali ai ministerelor de interne din Ungaria, Macedonia, Serbia si Austria au semnat vineri o declaratie de intentie privind cooperarea pentru protectia granitelor, relateaza MTI.

Conform acordului, semnat in orasul Ohrid din Macedonia, cele patru tari vor desfasura unitati internationale de patrulare la granitele sarbo-ungara, sarbo-macedoneana si macedoneano-greaca, pentru a combate incercarile de trafic de persoane si trecerile ilegale de frontiera. 

Ministrul sarb de interne, Nebojsa Stefanovic, a declarat ca acordul arata faptul ca cele patru tari vor sa gaseasca o solutie la criza imigrantilor. 

CITESTE SI: VIKTOR ORBAN ACUZA: Majoritatea imigrantilor nu fug de razboaie, vin in Europa doar pentru un trai mai bun

El a mai spus ca este imperativ ca Uniunea Europeana sa gaseasca o solutie comprehensiva la problema, nu una care satisface doar una sau doua tari. 

“Desi nu este membra a UE, Serbia este pregatita sa-si joace rolul in gasirea unei solutii la criza si sa primeasca un anumit numar de imigranti”, a mai spus ministrul sarb. 

CITESTE SI: BASESCU este impotriva refugiatilor: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti

Grecia, Macedonia, Serbia, si Ungaria sunt considerate doar tari de tranzitie si nu ar trebui sa se astepte de la ele sa-si asume cea mai mare parte a poverii imigratiei, a adaugat el. Nu este problema doar a unei tari, ci a intregii Uniuni Europene, potrivit lui Stefanovic. 

Sursa foto dcnews