CRIZA REFUGIATILOR: VICTOR PONTA s-a intalnit cu reprezentantii societatii civile si ai autoritatilor locale

Premierul VICTOR PONTA s-a intalnit, vineri la Palatul Victoria, cu reprezentantii societatii civile si ai autoritatilor publice locale, tema discutiei fiind gestionarea CRIZEI REFUGIATILOR.

Premierul VICTOR PONTA este de parere ca „demonii vechi ai xenofobiei si sovinismului inca exista si nu trebuie sa lasam sa ii dezgroape nimeni”. In acelasi timp, VICTOR PONTA a solicitat sprijinul societatii civile pentru a trece cu succes peste aceasta CRIZA a REFUGIATILOR.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: CUM VREA SA REZOLVE ELENA UDREA PROBLEMA IMIGRANTILOR

„Avem milioane de romani care au plecat cu scopul de a trai. Nu pot doar autoritatile cu mijloacele pe care noi le avem. Este vorba de copii, in primul rand, care au niste drepturi internationale – dreptul la scoala, gradinita, ingrijire medicala. Este vorba de dorinta de a gasi un loc de munca si e vorba de pregatirea comunitatilor locale, oriunde vor fi asemenea situatii, pentru ca sa nu ne comportam ca in urma cu 1000 de ani.

Cred ca demonii vechi ai xenofobiei si sovinismului inca exista si nu trebuie sa lasam sa ii dezgroape nimeni.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UNIUNEA EUROPEANA SE AFLA INTR-UNA DINTRE CELE MAI TENSIONATE SI DIFICILE PERIOADE ALE SALE

Facem ce putem dar fara sprijinul societatii civile nu vom reusi sa avem succes. Nici cu solutia asta nu sunt de acord – sa punem garduri, caini si turnuri cu apa impotriva unor oameni disperati. Este o prima intalnire, as vrea sa ne cunoastem si sa ne organizam putin si as vrea sa transmit mesajul ca nu suntem o tara care se inchide si se apara de toata lumea, suntem o tara europeana si pentru a avea succes trebuie sa colaboram, nu poate doar statul. Doar impreuna cu societatea civila putem face asta. (…) Rolul organizatiilor non-guvernamentale, a comunitatii din Romania este foarte important si puteti fi mult mai eficienti decat poate sa fie statul roman”, a declarat, vineri, VICTOR PONTA.

Sursa foto: gov