CROATIA: Presedintele si antrenorul campioanei DINAMO ZAGREB, arestati pentru FRAUDA FISCALA

ZDRAVKO MAMIC (foto dreapta), presedintele clubului de fotbal DINAMO ZAGREB, si fratele sau mai mic ZORAN MAMIC (foto stanga), antrenorul multiplei campioanei croate, au fost ARESTATI sambata de politie sub acuzatie de FRAUDA FISCALA estimata la mai multe milioane euro, relateaza AFP.

Fratii MAMIC au fost RETINUTI la granita, dupa ce au revenit din Slovenia, unde campioana en titre efectueaza un stagiu de pregatire. ”Dupa ce au fost informati de avocatii lor ca parchetul a cerut retinerea lor pe durata anchetei, ZDRAVKO si ZORAN MAMIC au decis, pentru linistea echipei si a clubului, sa revina in CROATIA pentru a raspunde tuturor intrebarilor si sa-si probeze nevinovatia”, se arata in comunicatul lui DINAMO ZAGREB.

Biroul national de lupta impotriva coruptiei sustine ca fratii ZDRAVKO si ZORAN MAMIC, cat si un inalt oficial al federatiei croate, Damir Vrbanovic, si inspector al directiei de impozite sunt suspectati de FRAUDA FISCALA, de dare si primire de mita.

PREJUDICIUL cauzat clubului este estimat la 16 milioane euro, iar bugetul de stat a pierdut circa 1,6 milioane euro. Politia a perchezitionat deja joi casele fratilor ZDRAVKO si ZORAN MAMIC, sediul clubului si al federatiei croate de fotbal.

DINAMO ZAGREB a castigat ultima editie de campionat si are 17 titluri in palmares incepand cu sezonul 1992/1993. DINAMO ZAGREB este una dintre echipele pe care campioana STEAUA BUCURESTI ar putea sa o intalneasca in actualele tururi preliminare ale Ligii Campionilor.

Sursa foto: bbc.co.uk