Croația. Alte două cutremure s-au produs miercuri dimineață! Video

Un nou cutremur a zguduit Croația, marți, după ce un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc ieri în țara din fosta Iugoslavie.

Update 2: Încă două seisme puternice s-au produs, miercuri dimineaţă, în Croaţia, primul cu magnitudinea de 4,6 grade, iar al doilea cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA.

Update: Mai multe persoane au fost rănite în urma cutremurului, Seismul a provocat pagube semnificative în oraşul istoric Petrinja. Darinko Dumbovic, primarul oraşului, a declarat că un copil şi-a pierdut viaţa şi că jumătate din oraş este distrus. Potrivit postului N1, grădiniţa din oraş a fost distrusă, dar din fericire nu se aflau copii înăuntru. Imagini de la faţa locului arată case în ruină şi oameni ajutaţi să iasă de sub dărâmături.

Știre inițială

Cutremurul înregistrat astăzi a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de zece kilometri, anunță Centrul german de Ştiinţe ale Pământului GFZ.

Epicentrul cutremurului de marți a fost în orașul Petrinja, situat la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de capitala țării, Zagreb. Imaginile surprinse la faţa locului arată clădiri prăbușite și oameni salvaţi de sub dărâmături, informează televiziunea locală N1.

Cutremurul din Croația s-a resimțit în Serbia, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Germania, Austria și Italia.

Sursa foto: BBC