FC Vaslui – CFR Cluj 4-0 (4-0) / Moldovenii, specialisti in varza a la Cluj UPDATE

UPDATE: Mircea Rednic va fi dat afara de Arpad Paszkany! Cel mai probabil inlocuitorul acestuia va fi Eugen Trica, acest lucru urmand sa aiba loc dupa sedinta de maine care va avea loc la clubul din Gruia. anunta prosport.ro.

FC Vaslui si CFR Cluj s-au intalnit in derby-ului etapei a treia din Liga I, moldovenii reusind o prima repriza senzationala. FC Vaslui a facut 45 de minute de vis in fata unei echipe, CFR Cluj, care ane-a adus aminte de perioada cand evolua in liga a III-a.

CFR Cluj a fost lipsita de aportul lui Felgueiras, Deac si Florin Costea, dar si de cel al antrenorului Mircea Rednic, trimis in tribuna etapa precedenta. De cealalta parte, Ionut Mosteanu, interimarul de pe banca vasluiana, l-a avut omolog, in meciul din urbea moldava, pe secundul Alin Minteuan.

Plaiesii au inceput in forta si in minutul sase tabela indica deja un 2-0 in favoarea gazdelor, gratie reusitelor lui Celeban si Antal, iar dupa o jumatate de ora umilinta era completa pentru pretendenta la titlu din Ardeal, scorul indicand 4-0 in favoarea galben – verzilor.

Si nu atat scorul, cat jocul prestat de Sanmartean si compania, unul de-a dreptul incantator, cu alte patru ocazii mari ratate la poarta aparata de Stancioiu, Temwanjera, Lovrencic (bara), Caue si Antal (cu poarta goala). In minutul 35, “Strambul” Rednic paraseste loja din care a urmarit umilinta elevilor sai, care in primele doua etape au remizat, cu chiu cu vai, in fata a doua noi promovate, iar acum au incasat patru goluri intr-o jumatate de ora. Nici macar faptul ca a doua reusita a lui Antal a fost din ofsaid nu poate strica imagina impecabila lasata de jucatorii Vasluiului.

Vaslui care a transferat doi jucatori interesanti care au iesit la rampa in aceasta seara, polonezul Wink (coautor la doua goluri cu ocazia debutului sau la Vaslui) si slovenul Lovrencic. Lovitura libera indirecta din careul gazdelor, irosita de Cadu inaintea pauzei, nu a mai contat decat la capitolul statistica.

Repriza secunda incepe cu ocazia lui Piccolo la propria poarta, Stancioiu salvandu-l pe fundasul italian de rusinea unui autogol. Pe teren se afla in continuare o singura echipa, si aceea este FC Vaslui. Posesie prelungita, ole-uri din partea spectatorilor, incepute din minutul 55, si o noua ocazie marca Antal.

Dupa fix o ora de joc, Ogbu suteaza din careu insa moldovenii s-au insotit si cu zeita Fortuna, Cerniauskas fiind salvat de bara. Rui Pedro suteaza violent pe langa poarta gazdelor, apoi Sanmartean este foarte aproape de a inscrie de la 40 de metri.

Temwanjera face un fault pe cat de stupid, pe atat de dur la mijlocul terenului asupra lui Obiora, si Vasluiul trebuie sa joace ultimele 23 de minute in inferioritate numerica. Chiar si asa, CFR nu reuseste sa iasa in evidenta. Frustrarea ardelenilor iese, din nou, la iveala, atunci cand Ogbu il loveste cu cotul pe Viveiros si vede rosu, restabilindu-se astfel egalitatea numerica pe teren. 

Finalul ii aduce in prim-plan pe Sburlea de la gazde si Rui Pedro de la oaspeti, ambii ratand cate doua ocazii de a mai schimba ceva pe tabela de marcaj. Meciul se incheie cu un categoric 4-0 in favoarea celor de la FC Vaslui, stabilit inca din prima repriza, iar pentru oaspeti se anunta o perioada foarte grea.

 FC VASLUI – CFR CLUJ 4-0 (4-0)

Min.4: 1-0: Salageanu executa excelent o lovitura de la coltul terenului si Celeban inscrie cu o lovitura de cap.
Min.6: 2-0: Contraatac rapid al Vasluiului, polonezul Wilk centreaza din alergare pentru Antal care inscrie si ii dedica reusita tatalui sau.
Min.25:3-0: Contraatac rapid al gazdelor, Viveiros centreaza pentru Wilk care la randul sau recentreaza si Antal reuseste dubla, insa fostul galatean se afla in pozitie de ofsaid.
Min.33: 4-0: Sanmartean executa un corner si Caue, nemarcat, trimite balonul cu capul in poarta aparata de Stancioiu.

FC VASLUI: Cerniauskas – Viveiros, Celeban, Varela, Salageanu – Caue, Wilk (76 Sburlea) – Antal (85 Buhaescu), Lovrecic, Sanmartean (70 Popovici) – Temwanjera. Antrenor: Ionut Mosteanu
CFR CLUJ:  Stancioiu – Velayos, Cadu, Piccolo, Sepsi (36 Ogbu) – Maah (72 Hora), Obiora, Djokovic (46 Batin), Camora – Rui Pedro, Tade. Antrenor: Mircea Rednic

CARTONASE GALBENE: Sanmartean (20), Antal (61) / Maah (27), Obiora (35), Rui Pedro (41)
CARTONASE ROSII: Temwanjera (67) / Ogbu (77)
ARBITRU:  Sebastian Coltescu (Craiova). Asistenti: Octavian Sovre (Oradea) si Vasile Marinescu (Bucuresti). Rezerva: Catalin Gaman (Craiova). Observator: Marian Dorobantu (Buzau)
STADION: „Municipal” (Vaslui)
SPECTATORI: 4.000

Sursa foto: dolce-sport.ro