LIGA CAMPIONILOR: JUVENTUS TORINO-FC BARCELONA 1-3 (0-1) / BARCA, noua regina a EUROPEI

FC BARCELONA a castigat finala LIGII CAMPIONILOR dupa ce a invins-o cu scorul de 3-1 pe JUVENTUS TORINO. Golurile partidei disputate pe arena “OLYMPIASTADION” din Berlin au fost marcate de Rakitic, Luis Suarez si Neymar pentru invingatori, respectiv Morata pentru gruparea din capitala Piemontului.

Catalanii au inceput mai bine jocul, croatul Rakitic inscriind, in minutul 4, finalizand astfel prima ocazie a catalanilor din acest meci. A urmat o serie de ratari pe banda rulanta a elevilor lui Luis Enrique insa reduta condusa excelent de capitanul veteran Gianluigi Buffon, in zi de gratie, a reusit sa pastreze diferenta minima pana la intrarea la cabine.

CITESTE SI: FINALA LIGA CAMPIONILOR: FC BARCELONA si JUVENTUS se intalnesc pe Olympiastadion din BERLIN 

Repriza secunda a avut aceleasi coordonate, insa la sapte minute de la reluare JUVENTUS restabileste egalitatea prin Morata (55), eroul din semifinala cu Real Madrid. Messi si compania si-au revenit rapid si dupa numai 13 minute, Luis Suarez (68) a readus-o pe FC BARCELONA in avantaj. A urmat inca un gol al campioanei en-titre din La Liga, insa Neymar a comis hent si reusita starului brazilian a fost anulata.

FC BARCELONA a continuat sa domine jocul, in timp ce JUVENTUS a preferat sa se apere si sa incerce o noua egalare pe contraatac. In ultimele cinci minute situatia s-a schimbat radical, oamenii lui Allegri s-au aruncat in atac, la fel ca si in cele cinci minute suplimentare dictate de turcuL Cakir, insa UN CONTRAATAC letal finalizat de Neymar a facut ca tabela sa indice 3-1, iar catalanii s-au impus in finala celei mai importante competitii intercluburi din lume.

FC BARCELONA a devenit singura echipa de club din lume care a reusit sa bifeze, pentru a doua oara, TRIPLA ISTORICA: CAMPIONAT, CUPA si LIGA CAMPIONILOR, la fel ca si in 2009. FC BARCELONA si-a trecut in palmares al 5-lea trofeu al Ligii Campionilor.

FC BARCELONA va primi 15 milioane de euro din partea UEFA, iar JUVENTUS TORINO se va alege cu 10,5 milioane.

JUVENTUS TORINO – FC BARCELONA 1-3 (0-1)
MARCATORI
: Morata (55) / Rakitic (4), Luis Suarez (68), Neymar (90+7)

OMUL MECIULUI: ANDRES INIESTA (FC BARCELONA)

JUVENTUS TORINO: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra – Pirlo, Vidal, Marchisio, Pogba – Morata, Tévez. Antrenor: Massimiliano Allegri
FC BARCELONA: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitici, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.

ARBITRI: CUNEYT CAKIR – BAHATTIN DURAN, TARIK ONGUN – HUSEYIN GOCEK, BARIS SIMSEK (toti din Turcia). Rezerva: JONAS ERIKSSON (Suedia).
STADION: „OLYMPIASTADION” (BERLIN)

Sursa foto: uefa.com