Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2-0 (1-0) / Neputinta astrala si Silviu Lung

Astra Giurgiu a suferit prima infrangere din acest sezon in mansa tur a play-off-ului din Europa League, scorul inregistrat la finele celor 90 de minute fiind unul rezonabil in comparatie cu evolutia jalnica a elevilor antrenorului Daniel Isaila.

In ciuda infrangerii de pe arena “Itztadion Kiryat Eliezer” din Haifa, giurgiuvenii au avut in persoana portarului Silviu Lung junior un veritabil inger pazitor, goalkeeper-ul oltean reusit sa pareze cateva mingii imposibile, printre care si o lovitura de pedeapsa.

Returul de la Piatra Neamt se anunta a fi unul extrem de dificil, absentelor deja existente in lotul Astrei adaugandu-li-se si cea a fundasului dreapta Alexandru Matel care va fi suspendat dupa ce a incasat un cartonas galben in aceasta seara.

In urma cu doua sezoane, pe aceeasi arena, Steaua incasa cinci goluri de la Maccabi Haifa intr-un meci in care israelienii au avut doi oameni mai mult pe teren si doua penalty-uri acordate, iar in poarta Stelei se afla Razvan Stanca. De aceasta data, giurgiuvenii au avut un noroc urias numele sau fiind Silviu Lung junior. 

Portarul Astrei a facut minuni intre buturi aparand tot ce se putea apara si mai mult, reducand la maximum proportiile unui rezultat dezastruos care ar fi putut rivaliza, fara probleme, cu cel din partida mai sus amintita. Astfel sansele giurgiuvenilor de a se califica in grupele Europa League s-au redus pana la extrem, insa in fotbal totul este posibil.

Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2-0 (1-0)

Marcatori: Rayo (30) si Turgeman (61). In minutul 41 acelasi Rayo a irosit o lovitura de pedeapsa.

Maccabi Haifa: Saranov – Meshumar, Keinan, Cocalici, Twatha – Katan, Boccoli, Rayo – Turgeman, Abuhazira, Ezra.

Astra Giurgiu: Lung – Matel, Muresan, Ben Youssef, J. Morais – Laban, Budescu, Cristescu – Tembo, Ivanovski, Amorim

Sursa foto: maarim