Swansea – Petrolul Ploiesti 5-1 (3-0) / “Lebedele” au umilit “lupii galbeni”

In mod normal expresia “lebedele” au umilit “lupii” ar pune pe ganduri si un copil de tata, insa in aceasta seara, pe Liberty Stadium din Swansea cam asa au stat lucrurile in meciul tur din play-off-ul Europa League, dintre gruparea galeza si Petrolul Ploiesti.

“Lupii galbeni” au fost mai degraba niste mielusei la taiere, in ciuda faptului ca, in numeroase randuri fanii ploiestenilor dominau copios fundalul sonor al arenei din Tara Galilor. In schimb, pe gazon lucrurile au stat exact pe dos, iar Cosmin Contra nu poate da vina nici macar pe absentele lui Yamissi si Alcenat, pentru ca niciunul dintre elevii sai nu ar merita nici o para chioara drept compensatie pentru evolutia jalnica din aceasta seara.

Nici macar executia fabuloasa a lui Gicu Grozav, cel care a marcat un gol demn de cupele europene, foarfeca perfecta, nu poate sterge impresia foarte proasta lasata de elevii lui Cosmin Contra, intr-un meci caracterizat de comentatorii englezi de la ITV 4 drept un antrenament cu public pentru “lebede”. 

Pentru Petrolul Ploiesti singura varianta ar fi o victorie de consolare, saptamana viitoare, pe arena Ilie Oana pentru a se revansa, oarecum, in fata suporterilor. Insa o sa fie foarte greu pentru Pecanha si compania tinand cont de binecunoscutul fanatism al fanilor prahoveni.

Swansea FC – Petrolul Ploiesti 5-1 (3-0)

Marcatori: Routledge (14 si 25), Michu (22) , Bony (59), Pozuelo (70)/ Grozav (87)

Swansea FC : Vorm – Rangel, Williams, Chico, Taylor – Pablo Hernandez, Britton, Shelvey, Routledge – Michu, Bony

Petrolul Ploiesti: Pecanha – S. Achim, Geraldo, Benga, Guilherme – Hoban, Mustivar – Boudjemaa, Teixeira, Grozav – Hamza

Sursa foto: daily mail