CRUCEA ROSIE: Peste 1.400.000 de euro vor fi folositi pentru tratamentul victimelor de la COLECTIV

Peste 1.400.000 de euro vor fi folositi pentru continuarea TRATAMENTULUI PE TEREMEN SCURT, MEDIU si LUNG al victimelor din incendiul de la CLUBUL COLECTIV in cea de-a doua etapa a campaniei “Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!” derulata de Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Pro Tv.

In prima etapa a campaniei, peste 345 000 euro au fost folositi pentru asigurarea de aparatura, tratament si medicatie pentru cei spitalizati, se arata intr-un comunicat transmis, joi, de Crucea Rosie Romana.

Persoanele care au fost spitalizate intre una si sapte zile vor fi sprijinite cu suma de 5.000 de lei, cele care au avut pana la 21 de zile de internare vor primi 10.000 de lei, iar ranitii cu mai mult de 21 de zile de spitalizare cu 15.000 de lei.

In plus fata de acest fond de sprijin, victimele din Colectiv vor beneficia in continuare de sustinerea cheltuielilor pentru achizitionarea manusilor si bandajelor compresive (garment-uri), recomandate de medicul curant.

Tot pentru ajutorarea victimelor aflate in procesul de recuperare, Crucea Rosie Romana impreuna cu Pro Tv au decis sa sustina si plata pentru achizitionarea unui kit medical special pentru ingrijirea pacientului ars, pentru o perioada de sase luni. Fiecare pacient va primi, lunar, un kit. Kitul medical a fost agreat de doctori de specialitate si Ministerul Sanatatii si contine produse de igiena specifice, precum si produse tehnico-medicale necesare in aceasta etapa de tratament. Valoarea unui kit medical este de 2.800 de lei si se estimeaza un necesar de 400, in valoare totala de 1.120.000 de lei.

CITESTE SI: FAMILIILE VICTIMELOR DIN ”COLECTIV” ACUZA ASOCIATIILE CA AU DETURNAT BANII DONATI

Pana la epuizarea fondurilor existente, vor fi sustinute si cheltuielile privind tratamentul si recuperarea medicala specifice persoanelor arse, precum operatii de reconstructie, proteze, terapii.

Familiile persoanelor decedate care nu au solicitat si nu au beneficiat de sprijin financiar pana la aceasta data vor primi 10.000 de lei.

Prin intermediul campaniei “Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!” s-au strans 1.849.742 euro de la persoane fizice si juridice, din care 1.421.266 euro sunt sume donate direct in conturile Crucii Rosii Romane deschise pentru aceasta campanie, iar 428.476 euro reprezinta contravaloarea SMS-urilor trimise, suma ce urmeaza a fi incasata.

In prima parte a campaniei, unitatile medicale care ingrijeau victime au primit electro-dermatoame, meshgraft II complete pentru grefe de piele, placi meshgraft II, lame pentru electro-dermatom, monitoare functii vitale, consumabile pentru dializa, dotari pentru oxigenoterapie in valoare de 141.571 euro. Au fost oferite de asemenea medicamente si consumabile medicale precum albumina umana, unguente pentru arsuri, saltele antiescara, halate, tifon, comprese, manusi chirurgicale sterile, betadina, aleza, in valoare de 143.145 euro.

De asemenea s-au acordat ajutoare pentru inmormantare in valoare de 49.658 euro, oferite unui numar de 23 familii; ajutoare pentru pacienti transferati in strainatate in valoare de 2.070 euro; ajutoare pentru victimele externate (medicamente, manusi si bandaje compresive, programe de fizioterapie, transport, cazare si alte servicii in functie de nevoile acestora) in valoare de 8.285 euro.