CRUCEA ROSIE ROMANIA va sustine financiar procesul de RECUPERARE a victimelor din COLECTIV

CRUCEA ROSIE ROMANA a semnat un protocol de colaborare cu MINISTERUL SANATATII prin care va SUSTINE FINANCIAR, din fondurile campaniei “Noua ne pasa”, procesul de RECUPERARE A VICTIMELOR DIN COLECTIV, pe termen scurt, mediu si lung, in completarea sprijinului oferit de statul roman.

“Pe baza evaluarii fiecarui pacient, realizata de Comisia Ministerului Sanatatii, constituita special pentru acest obiectiv, se vor stabili nevoile de tratament si recuperare pe termen scurt, mediu si lung. Din fondurile campaniei “Noua ne pasa”, colectate in conturile Crucii Rosii Romane, se va sustine financiar procesul de recuperare al victimelor Colectiv, in completarea sprijinului oferit de statul roman”, se arata intr-un comunicat transmis joi Agerpres de Crucea Rosie.

Astfel, va fi sustinuta financiar plata pentru manusi, bandaje compresive, kitul medical pentru ingrijirea pacientului ars pentru o perioada de sase luni. Medicamentele sau unguentele care nu pot fi asigurate din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor fi decontate conform procedurilor disponibile. De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile de transport pentru pacient si un insotitor in vederea controlului medical, precum si cheltuielile de cazare pentru cei care locuiesc in afara municipiului Bucuresti.

CITESTE SI: GUVERNUL VA CREA UN MECANISM DE LUCRU SI INTALNIRI PERIODICE CU VOLUNTARII IMPLICATI IN CAZUL COLECTIV PENTRU A LE FOLOSI EXPERTIZA

 

Sute de mii de persoane au raspuns apelului lansat de Crucea Rosie Romana si PRO TV prin intermediul campaniei “Noua ne pasa. impreuna daruim speranta!”. Donatiile colectate de la persoane fizice si juridice insumeaza 1.714.845 de euro, din care 1.286.369 euro sunt sume donate direct in conturile Crucii Rosii Romane, deschise pentru aceasta campanie, iar 428.476 euro reprezinta contravaloarea SMS-urilor trimise, suma ce va fi disponibila in conturi dupa cel putin trei luni, pe masura incasarii sumelor de la integratorul tehnic sau de la operatorii de telefonie mobila.

Inca din primele zile, fondurile colectate de Crucea Rosie Romana au fost utilizate pentru asigurarea de produse farmaceutice, precum si pentru completarea dotarilor necesare unitatilor medicale in care au fost internate victime ale incendiului. in cateva situatii Crucea Rosie Romana a acordat ajutor de inmormantare pentru familiile persoanelor decedate, precum si pentru apartinatorii care s-au deplasat la pacientii transferati in strainatate.

Sursa foto: bzi