CRUCEA ROSIE si-a suspendat, TEMPORAR, activitatile operationale in UCRAINA

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) si-a intrerupt pentru cateva zile activitatea operationala pe teritoriul Ucrainei in legatura cu moartea unui angajat al organizatiei la Donetk, a anuntat purtatorul de cuvant al CICR in Ucraina, Alina Murzaeva, citata de agentia RIA Novosti.

“Misiunea Crucii Rosii activeaza in sapte localitati din Ucraina, fiind implicati peste 120 de angajati, dintre care 50 sunt cetateni straini. Suntem nevoiti sa suspendam operatiunile (in Ucraina) pentru cateva zile, deoarece trebuie sa mobilizam toate fortele pentru a garanta securitatea angajatilor nostri la Donetk si pentru a transporta trupul neinsufletit al angajatului nostru elvetian”, a declarat Murzaeva.

CITESTE SI: UCRAINA: Un convoi UMANITAR german se indreapta catre HARKOV 

Potrivit purtatorului de cuvant, CICR urmeaza sa discute despre perspectivele de a-si continua activitatea pe teritoriul ucrainean. Centrul orasului Donetk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile cazand intr-un centru comercial. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Donetk dupa acordul de incetare a focului din 5 septembrie.

In urma acestui atac a fost ucis un angajat elvetian al Comitetului International al Crucii Rosii. Victima este un barbat din Geneva care facea parte din misiunea locala a Crucii Rusii, a declarat Andrei Livcenko, membru al echipelor locale de interventie.

CITESTE SI: UCRAINA: DOI COPII au fost UCISI si alti 5 au fost RANITI in timp ce transportau un obuz neexplodat 

Fortele ucrainene si rebelii se acuza reciproc ca se afla la originea bombardamentelor care vizeaza cartiere rezidentiale din Donetk si pentru moartea angajatului CICR.

La randul sau, Rusia a acuzat Kievul ca este responsabil de moartea angajatului elvetian al CICR la Donetk, apreciind ca “aceste acte constituie o incalcare grosiera a dreptului umanitar international”.

Sursa foto: bbc.co.uk