CRUCISATORUL american VELLA GULF a revenit in MAREA NEAGRA

CRUCISATORUL american VELLA GULF a revenit in MAREA NEAGRA, in cadrul unei misiuni pentru consolidarea securitatii colective a NATO si pentru “promovarea pacii si stabilitatii”, au anuntat Fortele Navale americane intr-un comunicat.

“NAVA VELLA GULF se afla in MAREA NEAGRA pentru consolidarea securitatii colective a aliatilor si partenerilor NATO, in cadrul unei misiuni pentru promovarea pacii si stabilitatii in regiune”, anunta Comandamentul Flotei a 6-a a Fortelor Navale americane, potrivit Mediafax.

Citeste si: PATRU NAVE DE RAZBOI ale NATO au sosit in Marea Neagra pentru a participa la MANEVRE MILTARE

“Prezenta unei nave a Fortelor Navale americane in aceasta regiune ne permite sa colaboram cu aliatii si partenerii pentru dezvoltarea si imbunatatirea capacitatilor de reactie in scopul mentinerii securitatii regionale”, precizeaza Comandamentul.

Citeste si: CRUCISATORUL american USS Vella Gulf va intra vineri in MAREA NEAGRA

Nava militara VELLA GULF s-a mai aflat in MAREA NEAGRA in mai si iunie. CRUCISATORUL are o lungime de 173 de metri si poate avea un echipaj de pana la 400 de membri, fiind dotat cu sisteme de tip SM-2, cu rachete de croaziera Tomahawk, cu obuze antinava Haropoon, cu torpile si sisteme de autoaparare Phalanx.