Crypto monedele au nevoie de mai multe reglementări decât alte mărfuri

Fostul președinte al comisiei de futures a mărfurilor, Gary Gensler, și-a împărtășit recent opiniile privind reglementarea crypto monedelor  într-un interviu acordat pentru Bloomberg.

Necesitatea reglementării

Gensler a fost întrebat cu privire la validitatea tehnologiei blockchain iar acesta a declarat că “are o șansă reală de a fi un catalizator al schimbării în lumea finanțelor”. El a subliniat faptul că natura descentralizată a blockchain-ului este semnificativă și a observat că atunci când preda tehnologia blockchain la MIT, “clasa era aglomerată”.

Când a fost întrebat cum ar trebui să fie reglementate, el a continuat să afirme că, dacă monedele crypto sunt cu adevărat o parte a viitorului, acestea trebuie “să intre în plicul politicii publice”. El a declarat importanța protejării investitorilor și a păstrării activității legale . El a subliniat faptul că schimburile mari de crypto monede trebuie să respecte fie SEC, fie CFTC, organizația pe care a fost “o dată onorată să o prezideze.” El chiar a afirmat că “criptarea lichidității în numerar pur, ca bitcoin, necesită mai multă protecție decât sincer, chiar și piețele de petrol, porumb și grâu”. El a refuzat apoi să comenteze care organizație ar trebui să reglementeze piața în general, declarându-se” neutru din punct de vedere al reglementării “.

Citește și: COINBASE ÎȘI DESCHIDE BIROUL DIN IRLANDA PENTRU A CONTRACARA BREXITUL

Concluzii suplimentare

Întrebat dacă este realist ca organizațiile să înțeleagă adevărata natură a prevalenței fraudei și dacă guvernul federal avea chiar forța de muncă pentru a reglementa industria, dat fiind noua natură a tehnologiei, Gensler a respins ideea că nu poate fi înțeleasă , spunând că “este întotdeauna o provocare … ceea ce era adevărat atunci când internetul a apărut în anii 1990 … dar nu cred că asta înseamnă să renunțăm”. El a elaborat apoi că mai multă încredere în piețe înseamnă că mai mulți investitori ar putea participa.

El a elaborat că, cu cât mai mulți investitori de active pot investi, cu atât vom avea o adoptare mai răspândită pe care o vom vedea. El a fost, de asemenea, clar despre convingerea sa că tehnologia blockchain este în prezent mai mult “hype decât realitatea”. El a declarat că tehnologia este la câțiva ani departe de a fi “scalată”, comparând tranzacțiile pe secundă între Visa și Bitcoin și subliniind masiv diferența. El crede că problemele de scalare vor fi rezolvate în cele din urmă.