Cryptopia a căzut, din nou, victimă a unui atac cibernetic la două săptămâni după ce hackerii furaseră 16 milioane de dolari

Elementus, firma de analiză a datelor despre blockchain, care inițial a anunțat că hackerii au păgubit bursa Cryptopia cu o sumă de aproximativ opt ori mai mare decât cantitatea raportată, raportează despre un nou atac cibernetic asupra Cryptopia.

Hackerii care inițial au furat crypto monede în valoare de 16 milioane de dolari au dat lovitura, din nou, după 15 zile. Elementus a remarcat anterior că mai multe portofele ale Cryptopia erau vulnerabile în fața unui atac cibernetic.

CEO – ul Elementus, Max Galka, a spus că: Printre portofelele afectate se numără cele 1948 de portofele cu riscuri de la adresa: https://github.com/elementus-io/cryptopia-hack pe care le-am identificat anterior, dintre care unele au continuat să acumuleze fonduri la fel de recent ca și astăzi. Lista conține, de asemenea, peste 5.000 de portofele care au fost deja golite în primul atac, dar de atunci au fost completate, probabil de către alți utilizatori Cryptopia care nu au știut de atacul inițial. […] Galka raportează că hackerul care a atacat Cryptopia a folosit adresa Ethereum 0x3b46c790ff408e987928169bd1904b6d71c00305.

Citește și: EXCHANGE-UL CRYPTOPIA A FOST VICTIMA HACKERILOR! SUMA SUSTRASĂ

La sfârșitul zilei, fondurile s-au mutat la adresa 0xaa923cd02364bb8a4c3d6f894178d2e12231655c, care a avut un fond de aproape 30.790 de Ethereum. Această cantitate de Ethereum este în prezent în valoare de aproximativ 3,2 milioane de dolari, chiar și în condițiile scăderii recente a prețului monedelor Ethereum.

Această adresă este confirmată ca fiind utilizată și în atacul cibernetic suferit de Cryptopia anterior.

Cu toate acestea, oamenii au continuat să facă depozite la Cryptopia. Galka face o observație interesantă, care ar putea explica situația: Majoritatea fondurilor provin din bazine de minare. Probabil că aceste plăți sunt trimise în numele care au minat care au optat pentru a primi recompensele în mod automat prin “depozit direct” și au uitat de atunci. Comunitatea Ethereum a fost ținta a zeci de hackeri și de înșelătorii ICO în ultimul an.