CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: Nu am pierdut PALMARESUL din perioada 1948-1992

CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA afirma intr-un comunicat remis luni presei ca nu a pierdut niciun proces legat de PALMARES si cu atat mai putin PALMARESUL in sine.

”In actiunea introdusa la Tribunalul Dolj prin care Clubul Sportiv Universitatea Craiova cerea sa se constate ca palmaresul cuprins intre perioada 1948-1992 ii apartine de drept, instanta a decis sa respinga cererea fara a motiva aceasta hotarare pana in prezent. Motivul pentru care noi credem ca s-a luat aceasta hotarare este ca instanta a decis ca nu are calitatea de a judeca aceasta cerere, palmaresul fiind o stare de fapt si nu de drept”, se spune in comunicat.

Partile in dosar au fost CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA de drept public, infiintat in 1948, si FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, societate infiintata in 2002, aflata in faliment, reprezentata de lichidatorul judiciar. Nicio alta entitate, persoana juridica sau fizica, nu a considerat ca are calitate in acest proces si nu s-a opus cererii clubului din Banie, se mai arata in text.

Citeste si: CSA vrea 10 la suta din VENITURILE STELEI in fiecare an pentru folosirea MARCII

”Practic instanta spune ca nu are calitatea de a constata o stare de fapt si ca daca cineva ne contesta palmaresul trebuie sa se adreseze instantei. Banuim insa ca nimeni nu o va face, stiind ca sansele de a castiga sunt zero”, subliniaza clubul de fotbal din Banie.

In acest moment exista o solutie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ce a dat dreptate unui Club Sportiv intr-o speta similara cu a noastra, afirma gruparea craioveana, cu referire la decizia ICCJ in cazul marcii ”Steaua”, in care CSA Steaua a primit castig de cauza in disputa cu FC Steaua.

Citeste si: MOTIVAREA in dosarul MARCA STEAUA, transmisa de ICCJ. POZITIA echipei

”Nu trebuie sa confundam Clubul Sportiv U Craiova SA, societate ce este intr-adevar infiintata in 2013 si care asigura finantarea si administrarea echipei de fotbal «Universitatea Craiova», cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, infiintat in anul 1948. Intre cele doua este un parteneriat identic cu cel facut in anul 1994 cand Asociatia Sportiva ‘Fotbal Club Universitatea Craiova’ administra si finanta echipa de fotbal Universitatea Craiova. Un parteneriat identic cu cel intre Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti si SC Dinamo 1948 SA, infiintata in 2001, identic cu cel intre Clubul Sportiv al Armatei Steaua si SC FC Steaua Bucuresti, societate infiintata in 2003, cu cel intre Petrolul Ploiesti si Fotbal Club Petrolul SA, societate infiintata in 1999. La fel, societatea ce administreaza Rapid Bucuresti, respectiv SC Fotbal Club Rapid SA, infiintata in 2006”, se mai spune in comunicat.

Sursa foto: calafatlive.blogspot.com