CSA Steaua a fost declarată campioană în Liga a IVa! Ce spune șeful AMFB

Echipa clubului Armatei, CSA Steaua București, a fost declarată campioană în Liga 4 București și va merge la barajul pentru promovarea în Liga 3, informează miercuri presa sportivă autohtonă.

Sistemul acceptat inițial în Liga 4 prevedea ca primele 4 clasate, în acest caz Steaua, Rapid II, ACS Bucharest United și câștigătoarea unei baraj între Progresul și AFC Asalt, să dispute un play-off.

Comunicatul AMFB:

”1.Luand la cunostinta de prevederile protocolului medical pentru fotbalul amator emis de Federatia Romana de Fotbal, aprobat de Comitetul de Urgenta al FRF din 14 iulie 2020, avand in vedere Hotararea nr. 1 din 30 iunie 2020 a Comitetului Executiv al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti (Art. 1: “… jocul de baraj pentru ocuparea celui de al patrulea loc in cadrul Play Off-ului Ligii a 4-a, precum si jocurile din Play Off sa se desfasoare numai daca se vor putea juca fara masuri suplimentare…”) si consultarea cu cele cinci cluburi implicate, se hotaraste inghetarea editiei de campionat 2019-2020 a Ligii a 4-a si desemnarea primei echipe clasate, dupa cele 18 etape jucate, CSA Steaua Bucuresti, campioana municipala si participanta la barajul organizat de Federatia Romana de Fotbal pentru promovarea in editia 2020-2021 a Ligii a 3-a.

2.Omologheaza clasamentul Ligii a 4-a, edita 2019-2020, intocmai cum acesta este stabilit dupa disputarea a 18 etape, cu mentiunea ca nicio echipa nu va retrograda in editia 2020-2021 a Ligii a 5-a (Anexa 1).

3.Avand in vedere evolutia pandemiei si masurile de restrictie implementate in domeniul sportiv, s-a hotarat anularea editiei I a Trofeului „AMFB”.

4.Incepand cu 15 iulie a.c., se va relua programul cu publicul la sediul Asociatiei, cu respectarea prevederilor pentru spatiile inchise.”

Președintele AMFB, Marian Lumânare, a explicat, în exclusivitate, pentru site-ul Gazetei Sporturilor care au fost motivele pentru care azi, în Comitetul Executiv s-a decis ca CSA Steaua să fie declarată campioana Ligii a 4-a pe București:

„Am decis să înghețăm campionatul și să declarăm Steaua campioană pentru că două echipe, Bucharest United și Progresul 2005, au anunțat că nu pot indeplini condițiile protocolului medical stabilit săptămâna trecută de FRF și de ordinul MTS. Cei de la CSA Steaua și de la Rapid 1923 le-ar fi îndeplinit. Chiar și Asalt era dispusă să joace, dar ei au avut o serie de nelămuriri în legătură cu acel protocol medical. Ca să le rezolvăm ar fi fost nevoie de o altă ședință de Comitet Executiv, însă nu mai era timp. Noi stabilisem ca play-offul să se joace pe Daco – Getica, pe 19, 22 și 25 iulie, pentru că până pe 27 iulie trebuia să anunțăm campioana. Dar regulamentul nostru prevede că play-offul se dispută cu patru echipe, nu cu două sau cu trei.

Steaua este o campioana merituoasă a Bucureștiului. Era pe primul loc, la 7 puncte de Rapid, pe care o bătuse cu 4-0 în meci direct, avea victorii pe linie. Rapid a insistat să se joace pe teren, dar nu era regulamentar și chiar fair-play să se decidă totul într-un meci, ei cu Steaua, care avea un avans atât de mare. Am avut noi o serie de diferende cu domnul Talpan, am fi vrut să se joace acest play-off, dar din cauza condițiilor speciale legate de coronavirus, nu am avut altă soluție. Le urăm succes celor de la Steaua în barajul pentru Liga a 3-a”.

Astfel, CSA Steaua va merge la barajul de promovare în Liga 3. La barajul pentru promovarea în Liga 3, CSA Steaua va înfrunta, într-un baraj în 3 echipe, câștigătoarele Ligii 4 din județul Ialomița și Giurgiu.

Sursa foto: prosport