CSABA ASZTALOS a fost REALES presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

Csaba Ferenc Asztalos a fost reales, joi, in functia presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, pentru un nou mandat de cinci ani.

Asztalos a fost alesi presedinte al CNCD cu unanimitate de voturi, acesta ocupa funcția de presedinte al instituției din 2010.

Noul Colegiu director al CNCD si-a ales joi conducerea, dupa ce sase din cei noua membri, carora le expirau mandatele, au fost numiti luna aceasta, dupa alegerea lor in Parlament.

CITESTE SI: PARLAMENTUL a VALIDAT numirea a sase membri in Consiliul Director al CNDC

Csaba Asztalos a fost propus de UDMR pentru un nou mandat in Colegiul director al CNCD. in varsta de 41 de ani, el a avut doua mandate ca presedinte al CNCD, in perioada 2005 – 2009 si din aprilie 2010 pana in prezent, si a mai fost membru al Colegiului director al CNCD in perioada 2002 – 2005. A fost consilierul lui Marko Bela, in calitatea acestuia din urma de viceprim-ministru, din ianuarie pana in aprilie 2010, in domeniul combaterii discriminarii si protectiei minoritatilor nationale, precum si in calitatea de presedinte al UDMR, din 1999 pana in 2002. Asztalos a fost si consilier al presedintelui-director general al Rompetrol, intre 2001 si 2005.

Sursa foto Mondo News