CSIBI BARNA, TRIMIS IN JUDECATA pentru promovarea de idei FASCISTE, RASISTE si XENOFOBE

Parchetul General anunta ca a finalizat cercetarile si ca l-a TRIMIS IN JUDECATA pe CSIBI BARNA pentru promovarea ideologiei FASCISTE, RASISTE ori XENOFOBE, prin propaganda, savarsita prin orice mijloace, in public, utilizarea in public a SIMBOLURILOR FASCISTE SI RASISTE si pentru detinerea, in vederea raspandirii sau vanzarii, de simboluri fasciste si rasiste.

Potrivit procurorilor, in intervalul octombrie 2009 – aprilie 2011, Csibi Barna a raspandit in mod sistematic, in public, idei si conceptii fasciste, rasiste si xenofobe, cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti. In acest scop, el a folosit in mod intensiv mediul online, facand propaganda prin intermediul blogurilor sale si prin canalele pe care le-a deschis pe diferite portaluri.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: GESTUL LUI CSIBI BARNA DE A RUPE DRAPELUL ROMAN, DE DOMENIUL PENIBILULUI

Unele dintre actiunile de propaganda au fost centrate pe simboluri si sloganuri fasciste si rasiste, in timp ce actele materiale cu caracter xenofob au avut la baza personalitati cu valoare de simbol din istoria si din cultura poporului roman, menite a asigura efectul provocator scontat, ori sloganuri care vizeaza limitele teritoriale ale Romaniei, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa foto: Adevarul