CSM a dat aviz pozitiv pentru toti candidatii la sefia parchetelor

Toti cei sase candidati la sefia parchetelor au primit, joi, aviz pozitiv de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Candidati propusi pentru functiile de conducere de la Parchetul General, DNA si DIICOT au fost audiati miercuri si joi la CSM, apoi au primit aviz pozitiv, unii cu unanimitate de voturi, altii cu majoritate, potrivit comunicatului CSM.

Dintre cei sase candidati intervievati miercuri si joi la CSM, Laura Codruta Kovesi, propusa la sefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, si Codrut Olaru, propus in functia de adjunct al procurorului general, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului.”

In urma analizarii proiectelor de management prezentate, precum si audierii candidatilor, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a decis acordarea urmatoarelor avize:

– pentru procurorul TIBERIU NITU – aviz pozitiv cu majoritate de voturi;
– pentru procurorul BOGDAN LICU – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
– pentru procurorul CODRUT OLARU – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
– pentru procurorul LAURA CODRUTA KOVESI – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;
– pentru procurorul ALINA-MIHAELA BICA – aviz pozitiv cu majoritate de voturi;
– pentru procurorul ELENA-GIORGIANA HOSU – aviz pozitiv cu majoritate de voturi.

Hotararile Sectiei pentru procurori a CSM vor fi motivate si vor fi transmise Ministerului Justitiei in cursul zilei de vineri, 10 mai. Avizele CSM sunt consultative, iar propunerile pentru ocuparea functiilor de conducere din Ministerul Public, insotite de aceste avize, vor fi inaintate presedintelui Romaniei, Traian Basescu, acesta avand ultimul cuvant privind numirile.