CSM a dispus controale la parchete in cazul dosarelor lui BERCEA MONDIAL

Sectia pentru procurori din cadrul CSM a dispus, joi, o serie de controale la mai multe parchete din tara in cazul unor dosare solutionate favorabil in pentru interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Sectia pentru procurori va stabili daca suspiciunile legate de inchiderea acestor dosare pe baza neinceperii urmaririi penale se adeveresc ca fiind reale. Inspectia judiicara a fost sesizata si se va stabili motivele motivele pentru care sesizarile in cazul BM nu au fost instrumentate.

De precizat ca Bercea Mondial a scapat de aproximativ 100 de dosare in ultimii ani.

Citeste si: MIRCEA BASESCU ramane in arest, au decis judecatorii

CSM s-a adresat anchetatorilor care au instrumentat dosarele, iar dupa ce va obtine datele, Consiliul va inainta documentele Inspectiei Judiciare. In acest caz vor fi facute verificari la Parchetul Curtii de Apel Craiova, la DIICOT Craiova si la DNA Craiova in legatura cu dosarele instrumentate acolo.

In sedinta de pe 9 iulie a Consiliului, sectia pentru procurori a solicitat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova sa verifice si sa comunice intr-o saptamana evidenta dosarelor in care au fost efectuate cercetari fata de Sandu Anghel. Practic toate solutionate de catre aceasta unitate dar si de parchetele din subordine, adica la cele din judetele Dolj, Olt si Gorj. CSM a cerut evidentele anchetelor si solutiile incepute inca din anul 2006 pana in prezent.

Citeste si: Izaura Anghel: Mircea Basescu mi-a spus ca i-a dat bani lui Kovesi! DNA are probe!