CSM a sesizat inspectia judiciara in cazul Antena 3

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat inspectia judiciara in cazul Antena 3, presedintele institutiei, Oana Haineala, afirmand ca programele pe care le difuzeaza postul de televiziune au scopul de a pune presiune pe procurori.

Sesizarea CSM vine dupa ce, joi, postul Antena 3 a fost pus sub urmarire penala in dosarul de santaj RCS&RDS.

Oana Haineala sustine ca afirmatiile facute pe postul de televiziune pun presiune pe procurorii DNA si au scopul de a influenta ancheta penala si independenta justitiei. 

“In intervalul de timp urmator, voi dispune sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se efectua verificari in vederea apararii independentei Justitiei fata de afirmatiile facute in mediul public in speta Alexandrescu vis-a-vis de ultimele masuri procesuale dispuse de procurorii. Consider ca afirmatiile facute au scopul de a pune presiune pe procurorii DNA. Sunt facute in scopul de a influenta ancheta penala si au aptitudinea de a influenta independenta justitiei. Eu consider ca afirmatiile care s-au facut atat pe postul de televiziune care are calitatea de invinuit in cauza, cat si pe unele publicatii on-line au aptitudinea de a afecta independenta justitiei”, a declarat pentru Realitatea TV Oana Haineala, presedintele CSM. 

Societatea comerciala Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetati Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL, a anuntat, joi, Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurorii au extins cercetarile in dosarul in care sunt cercetati directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Camelia Rodica Voiculescu, George Daniel Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL, dispunand inceperea urmaririi penale fata de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la santaj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA remis, joi, agentiei Mediafax.

Procurorii sustin ca in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Procurorii au mai sustinut si faptul ca pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan Bendei, ceea ce ar accentua convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare.

Foto: Jurnalul