CSM a sesizat INSPECTIA JUDICIARA in dosarul tinerilor din VASLUI care au VIOLAT o ELEVA

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) sustine ca, in urma unei sesizari pe care a depus-o in luna iunie, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, MARIUS TUDOSE, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari in cazul eliberarii din arest a celor sapte tineri acuzati ca au violat o eleva din Vaslui.

MARIUS TUDOSE, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii

“Ca urmare a sesizarii de catre Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) in data de 23 iunie 2015, atat a Consiliului Superior al Magistraturii, cat si a Parchetului General in cazul celor sapte tineri din Valeni, judetul Vaslui, care au violat ore in sir o eleva, pana ce fata si-a pierdut cunostinta, sa se aplece asupra procedurilor si a ultimei decizii pronuntate si sa verifice legalitatea acestora, in data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit careia, in data de 23 iunie 2015, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari potrivit competentelor”, declara AID intr-un comunicat.

CITESTE SI: FIREA: Violul este o CRIMA care trebuie PEDEPSITA CU TOATA ASPRIMEA

Potrivit asociatiei, lucrarea se afla in lucru pe rolul Inspectiei Judiciare, urmand ca dupa finalizarea verificarilor rezultatul acestora sa fie analizat de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat AID ca a dat curs sesizarii, s-au efectuat verificari interne la nivelul institutiei si, in cel mai scurt timp (cel mult cateva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Pe 10 noiembrie 2014, o fata a fost violata de sapte tineri pe un camp din apropierea localitatii Valeni, pana cand victima si-a pierdut cunostinta.

Initial, cei sapte tineri au fost arestati preventiv, dupa care magistratii Judecatoriei Vaslui au dispus ca ei sa stea in arest la domiciliu, iar in luna iunie 2015 au fost eliberati sub control judiciar.

Printre motivele invocate de judecatori a fost faptul autorii ar fi “baieti buni” si ca nu au mai avut probleme cu legea, pana la comiterea acestei fapte.

 Sursa foto Adevarul