CSM a trimis la Inspectia Judiciara o sesizare a CNADNR legata de procesul cu Astra

Consiliul Superior al Magistraturii a trimis catre Inspectia Judiciara o sesizare a CNADNR in legatura cu un proces cu compania de asigurari Astra, informeaza Agerpres.

CNADNR sustine ca in mass-media au aparut informatii eronate in legatura cu faptul ca Astra ar putea scapa de o parte din datorii in litigiul cu CNADNR de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin admiterea unui recurs.

“Potrivit noului Cod de procedura civila, recursurile sunt verificate prealabil inainte de a fi judecate, iar admiterea in principiu nu inseamna si automat admiterea recursului pe fond. CNADNR a sesizat CSM avand in vedere anumite temeri ca procesul sa nu se desfasoare in conditii de legalitate si in conformitate cu prevederile legale. Am solicitat sprijinul acestei institutii, considerand ca este de datoria acestui for sa reactioneze in acest caz in baza prerogativelor conferite de lege in acest sens, pentru a evita incurajarea celor responsabili de savarsirea prejudiciului de a profita de pasivitatea institutiilor statului care ar trebui sa sustina eforturile noastre de reintregire a bugetului de stat cu suma de circa 20 de milioane de euro”, arata CNADNR intr-un comunicat.

Sursa foto: adevarul