CSM: ALINA BICA a incalcat normele de coduita din Codul Deontologic al judecatorilor si procurorilor

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat ca fostul procuror sef al DIICOT ALINA BICA a incalcat normele de conduita reglementate de art. 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, conform carora ”judecatorii si procurorii trebuie sa se abtina de la orice comportament, act sau manifestare de natura sa altereze increderea in impartialitate lor”.

”Sectia pentru procurori a apreciat ca, in principiu, relatia de rudenie, casatorie, afinitate si prietenie dintre un magistrat si orice alta persoana, inclusiv oameni politici, nu constituie o incalcare a normelor de conduita reglementate de Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor. In cazul de fata insa, din probatoriul administrat, au rezultat elemente care o puteau determina pe doamna ALINA MIHAELA BICA sa aiba reprezentarea faptului ca afisarea publica a relatiei de prietenie cu omul politic ELENA GABRIELA UDREA este de natura sa afecteze aparenta de impartialitate in solutionarea unor dosare aflate in instrumentarea DIICOT, dosare vizand persoane din anturajul doamnei ELENA GABRIELA UDREA si cunoscute de catre magistratul in cauza”, se arata intr-un comunicat CSM transmis miercuri presei.

CITESTE SI: SOC: ELENA UDREA la shopping cu SEFUL DIICOT prin PARIS. GALERIE FOTO 

CSM precizeaza ca, potrivit dispozitiilor art. 362 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, aprobat prin Hotararea CSM nr. 326/2005, hotararea va fi redactata in termen de 20 de zile de la pronuntare, urmand a fi publicata pe pagina de internet a institutiei.

”Hotararea Sectiei pentru procurori poate fi atacata cu contestatie la plenul Consiliului in termen de 5 zile de la comunicare, iar hotararea plenului poate fi atacata cu recurs la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in termen de 15 zile. Conform dispozitiilor art. 362 alin. 9 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotararea Sectiei pentru procurori prin care se constata incalcarea normelor de conduita reglementate de Codul deontologic, ramasa irevocabila, se depune la dosarul profesional al doamnei procuror”, se mai arata in comunicatul CSM.

CITESTE SI: CSM sesizeaza INSPECTIA JUDIACIARA in cazul procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica 

Sursa foto: gandul.info