CSM: Ar trebui modificata legea privind reducerea pedepsei pentru autorii de carti din penitenciar

Legea referitoare la reducerea pedepsei pentru cei care scriu carti in peniteciar trebuie modificata, a declarat Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, potrivit Mediafax.

De asemenea, presedintele CSM a spus ca necesare sunt si verificarile privind autenticitatea și caracterul stiintific ale acestor opere.

Intrebat despre cum ar putea fi rezolvata aceasta problema, in contextul in care tot mai multe opere scrise in penitenciar se dovedesc a fi plagiate, el a raspuns ca prima masura ce poate fi luata este realizarea unui studiu comparat privind executarea pedepselor cu inchisoare in alte tari.

Totodata, potrivit presedintelui CSM, “ar trebui facute anumite verificari pentru a se constata daca opera respectiva este autentica sau nu”.

Robert Cazanciuc a precizat ca in momentul actual, operele sunt evaluate pe baza unor norme aflate in vigoare inca din 2006.

“Sunt standarde europene in materie de ce inseamna recompensa pentru munca depusa in penitenciare. Este clar ca din 2006 si pana acum lucrurile s-au schimbat si este clar ca este nevoie de o interventie normativa”, a mai aratat ministrul Justitiei.

Sursa foto www.adevarul.ro