CSM Bucuresti se pregateste sa devina o forta in handbalul romanesc si european

CSM Bucuresti se anunta a fi o forta in handbalul feminin autohton si european, in conditiile in care formatia din Capitala sustinuta financiar chiar de Primarie nu se opreste din transferat jucatoare cu nume din acest sport, informeaza gsp.ro.

Potrivit sursei citate, oficialii CSM-ului s-au inteles deja cu trei campioane mondiale, cele trei brazilience urmand sa fie transferate in corpore de la echipa austriaca Hypo Viena, campioana din Tara Valsului.

Astfel, Alexandra do Nascimento, Fernanda Franca da Silva si Ana Paula Rodrigues sunt primele nume pe care echipa patronata de Primaria Capitalei le-au acontat deja. Urmeaza alte staruri de cinci stele.

Extrema dreapta Alexandra do Nascimento, 32 de ani, este cea mai buna jucatoare din lume in 2012, a doua marcatoare a Mondialului de anul trecut si golgeterul la zi al Ligii Campionilor in acest sezon.

Do Nascimento evolueaza de 11 ani la Hypo Viena, campioana Austriei, cu care in 2008 a jucat finala Ligii Campionilor.

Ana Paula Rodrigues, centrul de la Hypo Viena, este o jucatoare extrem de tehnica si de rapida, care marcheaza extrem de mult, in ciuda faptului ca nu e foarte inalta, doar 1,72 metri.

Extrema Fernanda da Silva, care joaca tot la Hypo Viena din 2011, este golgeterul Jocurilor Panamericane din 2013.

Citeste si:  CM de handbal Serbia 2013: Brazilia invinge Serbia in finala, 22-20, si castiga medalia de aur 

Gsp.ro mai scrie ca oficialii de la CSM vor sa construiasca la Bucuresti o “multinationala”, cu jucatoare din mai multe reprezentative ale lumii, dorind astfel sa atace cistigarea Ligii Campionilor in sezonul 2015-2016.

“Nu-mi cereti sa va dau nici un nume in momentul de fata! Sintem in discutii cu mai multe jucatoare, dar nu le putem dezvalui inca”, a declarat Constantin Caliman, presedintele de la CSM Bucuresti.

CSM Bucuresti a rezolvat si problema antrenorului. Desi si-ar fi dorit sa-l aduca la echipa pe Jakob Vestergaard, tehnicianul care a pregatit Oltchimul in sezonul 2012-2013, oficialii de la CSM s-au lovit de refuzul nordicului, care vrea sa stea mai mult langa familie. Au recurs atunci la varianta Mette Klit, fostul secund al lui Vestergaard la Oltchim si la Viborg.

“Mette Klit a semnat deja ieri cu gruparea bucuresteana si va veni la pregatirile echipei, efectiv, din 15 februarie”, a declarat presedintele Caliman. Pina atunci, dupa demiterea lui Vasile Margulescu de la carma echipe, pe banca va sta Lucian Ghiulai.

Cu opt etape inaintea finalului de sezon, CSM Bucuresti e pe locul 7 in clasament, la cinci puncte distanta de locul 6, HC Zalau, ultimul care asigura intrarea in play-off. Daca va rata clasarea in primele sase locuri, pentru CSM va ramane varianta Cupa Romaniei.

Sursa foto: prosport.ro