CSM cere ancheta in cazul BERCEA MONDIAL la procurorii care i-au inchis peste 100 de dosare penale

CSM cere ancheta in cazul BERCEA MONDIAL la procurorii care i-au inchis peste 100 de dosare penale

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut, miercuri, o ancheta in cazul dosarelor lui Bercea Mondial, care sa lamureasca de ce peste 100 de dosare penale ale interlopului au fost inchise.

Horatiu Dumbrava, unul dintre membrii CSM, a ridicat aceasta problema in plenul Consiliului. El spune ca ar trebui sesizata Inspectia Judiciara din cadrul institutiei, avand in vedere ca de-a lungul timpului peste 100 de dosare constitutite la nivelul parchetelor din judetul Olt au fost inchise.

Mondo News iti recomanda si: AMAR GENERALUL, fratele lui Bercea Mondial, retinut pentru 24 de ore

Dosarele au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale, iar membrii CSM considera ca ar putea fi o problema cu diferiti magistrati din acea zona.

In consecinta, CSM cere o ancheta care sa lamureasca de ce s-au dat aceste solutii de neincepere a urmaririi penale. In plenul CSM se va vota daca va fi sesizata Inspectia Judiciara si daca se va incepe o ancheta la acei procurori care i-au inchis dosarele lui Bercea Mondial.

Reamintim ca Bercea Mondial a fost condamnat la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare, pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011, iat fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. in acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost si ei arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Fratele presedintelui este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Citeste si: DECLARATIILE LUI BERCEA MONDIAL LA ADRESA LUI KOVESI SI STANCIU AU AFECTAT INDEPENDENTA JUSTITIEI

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat alti 350.000 de euro lui Marian Capatana, in acelasi scop.

Marian Capatana este acuzat ca din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la fiul lui Bercea Mondial, si-a insusit 350.000 de euro, pentru ca “a mijlocit remiterea banilor”.