CSM decide viitorul lui EMILIAN EVA, procurorul din cazul lui DAN VOICULESCU

Magistratul EMILIAN EVA, de la Parchetul Tribunalului Iasi, arestat in dosarul in care este acuzat de LUARE de MITA si SPALARE de BANI, a contestat hotararea Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost suspendat din functie, Plenul CSM urmand sa dea o decizie luni.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, in sedinta de luni, o nota a Directiei resurse umane si organizare privind CONTESTATIA lui EMILIAN EVA, formulata dupa ce in sedinta Sectiei pentru procurori din 13 iulie s-a decis suspendarea magistratului din functie, ca urmare a ARESTARII sale PREVENTIVE.

CITESTE SI:  ICCJ: PROCURORUL EMILIAN EVA RAMANE IN AREST PREVENTIV

Procurorul iesean EMILIAN EVA, cel care l-a trimis in judecata pe DAN VOICULESCU in dosarul ICA, este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un dosar in care este acuzat ca a vandut peste 200 de tablouri, activitate incompatibila cu functia de magistrat, si ca nu a trecut bunurile respective in declaratia de avere.

EMILIAN EVA a clasat dosarul de coruptie al medicului iesean Nicolae Tesloianu, cercetat pentru LUARE de MITA, INSELACIUNE, purtare abuziva, fals intelectual, UZ de FALS si inselaciune, dupa ce cadrul medical l-a tratat pe tatal magistratului, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

CITESTE SI: CSM L-A SUSPENDAT DIN FUNCTIE PE PROCURORUL EMILIAN EVA

Imediat dupa ce magistratul a clasat dosarul medicului, in intervalul septembrie 2014 – martie, EMILIAN EVA ar fi cerut si primit diverse bunuri si foloase necuvenite de la Dan Tesloianu.

Sursa foto: realitatea