CSM discuta, marti, calendarul de avizare a noilor propuneri de procurori sefi in DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, marti, calendarul de avizare a noilor propuneri facute de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru numirea in functii de conducere la DNA, dupa ce a decis retragerea unor nominalizari, potrivit unui comunicat al CSM.

“A fost inregistrata la CSM adresa prin care ministrul Justitiei a retras propunerea de numire in functia de procuror sef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire in functia de procuror sef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Sectia de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si a inaintat Consiliului noile propuneri de numire in functii de conducere. Astfel, au fost propusi urmatorii candidati: Gheorghe Popovici – pentru functia de procuror sef sectie – Sectia de combatere a coruptiei; Danut Volintiru – sef adjunct Sectia de combatere a coruptiei; Mariana Alexandru – sef adjunct Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie”, se arata intr-un comunicat al CSM.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa stabileasca, in sedinta din 15 octombrie, calendarul conform caruia se vor desfasura procedurile de avizare a propunerilor ministrului Justitiei”.

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA.

Sursa foto: antimafie.md