CSM: ELENA UDREA, ADRIAN SARBU si KELEMEN HUNOR au afectat INDEPENDENTA JUSTITIEI

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si-a insusit, joi, concluziile rapoartelor INSPECTIEI JUDICIARE cu privire la ELENA UDREA, ADRIAN SARBU si KELEMEN HUNOR, stabilind ca cei doi deputati si omul de afaceri au afectat INDEPENDENTA JUSTITIEI prin afirmatiile publice pe care le-au facut.

Membrii plenului CSM au votat in favoarea concluziilor inspectorilor judiciari, care au stabilit ca declaratiile facute de ELENA UDREA si KELEMEN HUNOR au afectat INDEPENDENTA SISTEMULUI JUDICIAR in ansamblul sau, dar si independenta magistratilor la care cei doi deputati au facut referire in afirmatiile lor.

De asemenea, CSM si-a insusit raportul INSPECTIEI JUDICIARE si in ceea ce priveste declaratiile lui ADRIAN SARBU, actionar majoritar al Mediafax Group. Astfel, membrii Consiliului au stabilit ca afirmatiile lui ADRIAN SARBU au afectat independenta justitiei.

La inceputul lunii februarie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea INSPECTIEI JUDICIARE in cazul afirmatiilor facute de deputatul PMP ELENA UDREA, in urma inceperii URMARIRII PENALEpe numele ei, de catre procurorii anticoruptie.

CITESTE SI: GHEORGHE MUSCALU (CSM) vrea modificarea CODULUI PENAL 

Dupa ce Directia Nationala Anticuroptie (DNA) a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul ELENEI UDREA, deputatul PMP a declarat ca implicarea sa in dosarul “GALA BUTE” este legata de declaratiile pe care le-a facut la adresa directorului interimar al SRI, FLORIAN COLDEA, aratand ca este o incercare de “intimidare” si de “decredibilizare” a sa.

“Mi se pare evident in acest dosar (“GALA BUTE”, n.r.) ca aparitia lui este legata de declaratiile pe care le-am facut la adresa generalului Coldea. Nu se poate sa faci perchezitii la patru ani si ceva de la eveniment, ce mai poti sa gasesti dupa patru ani si ceva? Consider ca este o incercare de intimidare si de decredibilizare a mea, intr-un dosar de acum patru ani”, afirma Udrea.

De asemenea, ELENA UDREA declara, in 30 ianuarie, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la VICTOR PONTA pentru numirea CODRUTEI KOVESI la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI FLORIAN COLDEA a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au “o foarte buna relatie”.

In cazul liderului UDMR, Kelemen Hunor, CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce acesta a spus ca fostul ministru Zsolt Nagy, condamnat in dosarul privatizarilor strategice, a fost nedreptatit si ca “trebuie sa fie foarte clar” ca acest caz nu este unul de coruptie si ca nu exista nicio dovada impotriva lui Zsolt Nagy.

“Mai exista cazul lui NAGY ZSOLT, care a fost nedreptatit si condamnat la inchisoare. Libertatea inseamna altceva pentru NAGY ZSOLT. Trebuie sa fie un lucru foarte clar: cazul lui nu este un caz de coruptie, nu exista nicio dovada impotriva sa, nu s-a privatizat nicio firma de stat pe vremea lui. Din stenogramele inregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui si in baza acelor stenograme a fost condamnat NAGY ZSOLT. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastra. Cu siguranta nu va renunta la lupta pentru adevar, nici noi nu trebuie sa renuntam la lupta pentru adevar”, spunea KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: DUMBRAVA (CSM) a propus sesizarea INSPECTIEI JUDICIARE cu privire la declaratiile lui TARICEANU 

Fostii ministri CODRUT SERES si ZSOLT NAGY au fost incarcerati in 27 ianuarie, dupa ce au fost condamnati definitiv de instanta suprema la 4 ani si 8 luni, respectiv 4 ani de inchisoare, in dosarul privatizarilor strategice, alaturi de alte persoane.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara si ca urmare a declaratiilor lui ADRIAN SARBU referitoare la “activitatile desfasurate in dosarul Mediafax, instrumentat de Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

“Ca urmare a afirmatiilor lansate in spatiul public de domnul Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitatile desfasurate in dosarul «Mediafax», instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor PICCJ, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, preciza CSM intr-un comunicat de presa.

ADIAN SARBU afirmase ca dosarul Mediafax are ca scop distrugerea institutiilor media pe care le-a construit in ultimii 25 de ani.

“Cazul Mediafax – ADRIAN SARBU, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pecare le-am mentinut independente politic. Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul”, declara Sarbu.

Sursa foto: adevarul.ro