CSM i-a trimis presedintelui IOHANNIS propunerea pentru functia de presedinte al Sectiei Penale a ICCJ

Conform unui comunicat de presa remis presei de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Sectia pentru judecatori a CSM o propune in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pe judecatoarea MIRELA SORINA POPESCU.

Propunerea a fost inaintata presedintelui Romaniei KLAUS IOHANNIS, seful statului avand atributia de a o numi in functie.

“In urma interviului organizat astazi, 22 ianuarie 2015, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat, cu unanimitate de voturi, inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a doamnei judecator POPESCU MIRELA SORINA.

Potrivit dispozitiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt numiti de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani.

Numirea in functia de presedinte de sectie al Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, conform alin. 3 al aceluiasi text de lege”, se arata in comunicatul remis presei de Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media al CSM.

Sursa foto: gandul.info