CSM ii apara reputatia procurorului Papici

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, astazi, raportul Inspectiei Judiciare potrivit caruia acuzatiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului Lucian Papici au afectat reputatia profesionala si imaginea publica a acestuia.

Tot marti, CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privire la declaratiile facute in ultimele zile de mai multi politicieni cu privire la dosarele politice care ar fi fost instrumentate de procurori.

La finalul sedintei, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca este atributia procurorului general Tiberiu Nitu sa ia decizia de incetare a delegatiei pe functie a unui procuror.

“Este atributul procurorului general de a inceta o delegare (…) Nu cred ca domnul Nitu stia cand finalizeaza domnul Papici dosarul referendumului. Fiecare si-a exercitat prerogativele legale”, a spus Cazanciuc.

Ministrul a mai precizat ca a discutat cu seful DNA, Laura Codruta Kovesi, cu privire la noile nominalizari in fruntea sectiei I a DNA, care ar putea fi Mariana Alexandru.

“Ne-am consultat bineinteles cand am facut aceste propuneri (…) A avut alte nume – Alexandru si Papici”, a declarat Robert Cazanciuc.