CSM ii cere lui Klaus Iohannis sa-l elibereze din functie pe judecatorul Stan Mustata

CSM ii cere lui Klaus Iohannis sa-l elibereze din functie pe judecatorul Stan Mustata

Consiliul Superior al Magistraturii ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa-l elibereze din functie pe judecatrul Stan Mustata. Astfel, plenul CSM a hotarat, marti, sa inainteze catre presedintele Klaus Iohannis, a propunerii de eliberare din functie a magistratului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza televiziunile de stiri, care citeaza agentiile de presa.

Amintim ca judecatorul Stan Mustata este judecat in prezent pentru luare de mita si trafic de influenta, acesta aflandu-se in arest la domiciliu.

Membrii CSM au trimis aceasta propunere intrucat, potrivit legii, dupa implinirea varstei de 65 de ani este nevoie de avizul anual al CSM pentru ca un magistrat sa ramana in sistem. Avand in vedere ca Stan Mustata este judecat intr-un dosar de coruptie, acest aviz nu a mai fost dat de catre CSM.

Totodata, plenul a stabilit ca este necesara transmiterea, de catre Directia resurse umane si organizare, a unei adrese de informare catre Casa locala de pensii, cu privire la faptul ca s-a dispus suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu formulata de Stan Mustata.