CSM: Patru dosare pe numele lui Bercea Mondial ar putea fi redeschise

CSM cere ancheta in cazul BERCEA MONDIAL la procurorii care i-au inchis peste 100 de dosare penale

Patru dosare pe numele lui Bercea Mondial, incheiate cu neinceperea urmaririi penale, ar putea fi redeschise, in urma demersului Inspectiei Judiciare din cadrul CSM. Vicepresedintele CSM a declarat, marti, ca procurorii nu au analizat suficient unele dosare.

Potrivit vicepresedintelui CSM, George Muscalu, unii procurori au incalcat legea. Cele patru dosare vizeaza solutii din 2008, 2009, 2010 si 2011, a spus Gheorghe Muscalu. De-a lungul anilor, pe numele lui Bercea Mondial s-au deschis 28 de dosare penale.

CSM a decis, marti, sa solicite procurorului general sa verifice patru dosare in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Bercea Mondial, “existand posibilitatea sa se fi gresit” prin clasarea cauzelor, a declarat vicepresedintele consiliului, George Muscalu.

Citeste si: BERCEA MONDIAL nu a primit INVOIRE pentru a merge la INMORMANTAREA mamei sale

Potrivit lui Muscalu, intr-unul dintre cele patru dosare, vizand infractiuni de spalarea banilor, procurorul de caz a dispus NUP, motivand ca intr-un alt dosar se dispusese aceeasi solutie si ca exista similitudini, insa cauza privea alte societati si alte conturi.

Cele patru dosare fac parte dintr-un total de 28 de dosare verificate, trei dintre ele avand ca obiect infractiuni economice, respectiv de spalare a banilor, iar celalalt – infractiuni de coruptie, informeaza Mediafax.

Citeste si: DRAMA in viata lui BERCEA MONDIAL. Mama sa A MURIT la miezul noptii la Spitalul Floreasca

In acest ultim caz este vorba despre modul in care Bercea Mondial a obtinut permisul de conducere, la inceputul anilor ’90, in conditiile in care nu stie sa scrie si sa citeasca.