CSM, reactie in cazul magistratilor din dosarul VOICULESCU

Plenul CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) are prima reactie in cazul magistratilor care s-au ocupat de dosarul in care a fost judecat Dan Voiculescu si sesizeaza Inspectia Judiciara pentru verificari privind atingerea independentei si impartialitatii magistratilor implicati in solutionarea dosarului ICA.

“Ca urmare a aparitiei in mass media a unor multiple articole si comentarii cu privire la activitatea de judecata desfasurata la nivelul Curtii de Apel Bucuresti, precum si cea de urmarire penala desfasurata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul denumit ICA, conducerea CSM a solicitat Inspectiei Judiciare ca, (…) sa efectueze verificarile necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, se arata intr-un comunicat al CSM.

Mondo News iti recomanda si: Kovesi, mesaj pentru jurnalistii de la Antena 3

Reamintim ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, s-a declarat nemultumita, luni, la Adevarul Live, de lipsa de reactie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atacurile facute la adresa procurorilor si judecatorilor din dosarul ICA.

“CSM nu a existat in acest caz. Am vazut adevarate linsaje mediatice la adresa procurorilor si a judecatorilor cu ocazia acestui dosar in care CSM pur si simplu nu a intervenit. CNA nu a intervenit”, a afirmat Kovesi.

Kovesi a adaugat ca, spre deosebire de procurori, judecatorii nu au o institutie in spate care sa-i ajute, sa-i sprijine atunci cand sunt atacati.

Citeste si: ANDREEA ESCA, SOMERA DIN CAUZA LUI VOICULESCU